Tiedotteet

Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä huipentuu tällä viikolla – Nyt kerätään vuoden vaikuttavin hyväntekeväisyyspotti

Nenäpäivä-kampanja on parhaillaan käynnissä ympäri Suomen. Kampanja huipentuu tulevana perjantaina 9.11. varsinaiseen Nenäpäivään, jolloin Yle TV2 esittää koko illan Nenäpäivän suoraa lähetystä. Kaikkia suomalaisia kannustetaan perustamaan oma Nenäkatsomonsa perjantai-iltana ja auttamaan maailman lapsia vaikka omalta kotisohvalta.

Nenäpäivän tarkoitus on kerätä maailman lasten auttamiseksi jälleen miljoonapotti. Viime vuonna keräystulos oli 2,5 miljoonaa euroa ja tänä vuonna tavoitteena on ylittää viime vuoden tulos.

”Uskomme suomalaisten haluun auttaa maailman lapsia. Taloustutkimuksen tänä vuonna julkaisema Suomi tänään -tutkimus osoittaa, että yhä useampi suomalainen on viime vuosina osallistunut Nenäpäivään ja toivomme, että tänä vuonna vielä entistä useampi olisi mukana. Pienelläkin yksittäisellä lahjoituksella on suuri merkitys”, kommentoi Nenäpäivän toiminnanjohtajaRiina Lipponen<.

Nenäpäivä-keräyksen varoilla saadaan maailmalla ihmeitä aikaan – sen takaavat yhdeksän ammattitaitoista ja luotettavaa järjestöä, jotka vievät Nenäpäivän avun perille sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Järjestöt tekevät Nenäpäivän tuella työtä paikallisten ihmisten kanssa niin, että ihmisten elämä muuttuu pysyvästi paremmaksi. Tähän mennessä Nenäpäivän tuella on muun muassa tuettu jo yli miljoonan lapsen koulunkäyntiä ja edistetty yli kahden miljoonan ihmisten terveyttä.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on mukana tukemassa Nenäpäivää ja kannustaa suomalaisia auttamaan maailman lapsia.

”Muiden maiden lapset ovat lapsia siinä kuin meidänkin lapsemme. Tavallaan autamme myöskin itseämme samalla, sillä mitä paremmin maailmalla voidaan, sitä parempi meidänkin on olla”, tasavallan presidentti summaa syitä osallistua Nenäpäivään.

Nenäpäivänä 9.11. luvassa on jälleen kokonainen ilta täynnä huippuartisteja, huumoria ja koskettavia tositarinoita Nenäpäivän avustuskohteista. Katsojat tulevat myös näkemään, mitä tapahtuu, kun tasavallan presidentti Niinistö kohtaa kaksoisolentonsa.

Nenäpäivä näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla niin televisiossa kuin radiossakin tällä viikolla.

Lisätietoja ohjelmista:nenäpäivä.fi/yle
Lisätietoja Nenäkatsomosta: nenäpäivä.fi/nenäkatsomo

Nenäpäivä-kampanja järjestetään vuosittain loka-marraskuussa maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivässä ovat mukana Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura. Yle tukee Nenäpäivä-kampanjaa ohjelmatoiminnallaan.

Pelastakaa Lapset rySuomen UNICEFPunainen RistiKirkon UlkomaanapuPlan International SuomiSolidaarisuusSuomen Lähetysseura

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.