Tiedotteet

Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu haastavat seurakuntia mukaan Reiluun kauppaan

Reilua kauppaa tukemalla seurakunta osallistuu kehitysmaiden pienviljelijöiden ja viljelmätyöntekijöiden toimeentulon turvaamiseen.

Suomessa on jo yli sata Reilun kaupan seurakuntaa. Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu kampanjoivat nyt sen puolesta, että muutkin seurakunnat hakisivat Reilun kaupan seurakunta -arvonimeä.

Järjestöt ovat lähestyneet seurakuntia kirjeellä ennen Reilun kaupan viikkoa, jota vietetään 21-27.10.2013.

Reilun Kaupan seurakunta on hyvä esikuva

Reilun kaupan seurakunta -arvonimi on myönnetty tällä hetkellä 102 seurakunnalle ja viidelle seurakuntayhtymälle. Arvonimi osoittaa, että seurakunta kantaa eettistä ja globaalia vastuuta. Se on kannustava esikuva seurakuntalaisille ja koko lähiseudun asukkaille.

Tukemalla reilua kauppaa seurakunta osallistuu kehitysmaiden pienviljelijöiden ja viljelmätyöntekijöiden toimeentulon turvaamiseen ja kehittämiseen.

"Reilun kaupan suosiminen on seurakunnalle pieni, jokapäiväinen ja konkreettinen tapa kantaa globaalia vastuuta. Myös seurakuntien jäsenet haluavat, että heidän maksamiaan kirkollisveroja käytetään vastuullisesti: noin 90 prosenttia suomalaisista ei halua, että verorahoja käytetään tuotteisiin, joiden valmistuksessa on riistetty työntekijöitä tai hyväksikäytetty lapsityövoimaa", Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen toteaa.

Reilun kaupan seurakunta on sitoutunut käyttämään Reilun kaupan tuotteita, kuten kahvia, teetä, sokeria ja hunajaa kokouksissa ja eri tilaisuuksissa. Se käyttää säännöllisesti myös muita Reilun kaupan tuotteita. Lisäksi seurakunta tiedottaa Reilusta kaupasta ja tuo Reilun kaupan ja yhteisen vastuun merkityksen esille kaikessa toiminnassa erityisesti Reilun kaupan viikolla.

Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat Reilu kauppa ry:n jäsenjärjestöjä.

Reilun kaupan seurakunta -arvonimen myöntää Reilu kauppa ry. Lisätietoja kampanjasta, arvonimen myöntämiskriteereistä sekä hakemuslomake löytyvät netistä: http://www.reilukauppa.fi/seurakunnat

Kampanjat

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.