Tiedotteet

Suomalaisnuoret pakolaisleireille

Suomen Pakolaisapu vie suomalaisnuoria tutustumaan ikäistensä pakolaisten arkeen leireille.

"Minusta on itse asiassa julman ironista, että odotan kovasti pääsyä paikkaan, josta sadat tuhannet pakolaiset odottavat pääsyä pois", kirjoittaa Ugandaan lähtevä helsinkiläinen Jasmina Kauta blogissa Pakolaisavun sivuilla.

Suomen Pakolaisapu vie toista kertaa suomalaisnuoria tutustumaan ikäistensä pakolaisten arkeen leireille. "Edessä ei ole ihan tavallinen reissu. Matkaan pitää pakata aurinkorasvan lisäksi myös mietintämyssy", toteaa Sierra Leoneen matkaava kuopiolainen Meri Parkkinen.

Nuoret kirjoittavat blogia ja tekevät matkaltaan videon, jonka kanssa kiertävät kouluissa kertomassa kokemuksistaan ja pakolaisnuorten arjesta toiselta puolelta maailmaa. Nuoret ovat kotoisin Vaasasta, Helsingistä, Kotkasta, Turusta, Tampereelta ja Kuopiosta. He jakavat mielellään ajatuksiaan ennen ja jälkeen matkan myös tiedotusvälineille.

Nuorten matkaa voi seurata Pakolaisavun sivuilta: www.pakolaisapu.fi/nuoretmaailmalle ja www.facebook.com/pakolaisapu.

Ugandan matka: 19.-29.10.2013
Thaimaan matka: 1.11.-11.11.2013
Sierra Leonen matka: 18.-28.11.2013

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö Kaisa Väkiparta
kaisa.vakiparta@pakolaisapu.fi
040 560 0772

Kampanjat

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.