Tiedotteet

Suomalaisinsinööri ohjaamaan väliaikaiskoulujen rakentamista Nepalissa

Kirkon Ulkomaanapu rakentaa Nepaliin yhteensä 300 väliaikaista koulutilaa. Rakentamista ohjaamaan ja valvomaan lähtee rakennusinsinööri Tuomas Väisänen.
Kirkon Ulkomaanapu rakentaa Nepaliin yhteensä 300 väliaikaista koulutilaa. Rakentamista ohjaamaan ja valvomaan lähtee rakennusinsinööri Tuomas Väisänen. Väisänen lentää Nepaliin tiistaina.

"Alustavien suunnitelmien mukaan väliaikaisten koulutilojen rungot tehdään bambusta ja kattoina käytetään muovipressuja. Lähestyvä monsuunisadekausi tuo varmasti haasteita liikkumiseen ja materiaalien kuljetuksiin. Meidän pitää myös arvioida, miten koulutilat kestävät rankkoja sateita", Tuomas Väisänen sanoo.

Bambua on hyvin saatavilla Nepalissa ja se on myös rakennusmateriaalina kova ja kestävä.

"Materiaalien hankinta ja asiantuntevan työvoiman saaminen tulee varmasti olemaan haasteellista katastrofin jälkeisessä tilanteessa."

Kirkon Ulkomaanavun koulutilat rakennetaan Lalitpurin ja Bhaktapurin alueille, jotka ovat kärsineet pahoin viime kuun maanjäristyksestä.

Kaiken kaikkiaan Nepalissa on maan opetusministeriön mukaan tuhoutunut täysin tai osittain noin 6300 koulua. Yli 900 000 lasta tarvitsee tukea koulunkäyntiin.

Koulunrakennuskoordinaattorina Väisäsen työhön kuuluu arvioida paikan päällä avustustarpeita, osallistua koulutilojen suunnitteluun, rakennusmateriaalien hankintaan ja laadun valvontaan sekä rekrytoida ja opettaa paikallista työvoimaa. Hän on aiemmin työskennellyt Kirkon Ulkomaanavun palveluksessa Filippiineillä, myös koulunrakennuksen parissa.

Koulun pääsy tukee lasten henkistä ja fyysistä toipumista katastrofin jälkeen.

Kirkon Ulkomaanapu, joka on erikoistunut koulutuksen järjestämiseen katastrofeissa, lähettää paikan päälle myös koulutusasiantuntija Minna Peltolan sekä ensi viikolla erityisopettaja Johanna Kurjen. He osallistuvat opettajakoulutuksen, psykososiaalisen tuen ja lastensuojelun järjestämiseen tuhoalueilla.

Kirkon Ulkomaanapu myös jakaa Nepalissa koulutarvikkeita. Nepalin opetusministeriön tavoite on avata koulut uudelleen 15.5.

Kirkon Ulkomaanavun keräys Nepalin maanjäristyksen uhreille

Keräystili: Nordea IBAN FI33 1572 3000 5005 04, viitenumero 4022.

www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/nepalin-maanjaristys/

Lähetä tekstiviesti APU numeroon 16499 (10e/viesti).
Lähetä tekstiviesti LAHJOITUS numeroon 16499 (20e/viesti)

Kampanjat Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.