Suomalaiset lahjoittivat nenäpäivälle yli kolme miljoonaa euroa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaiset lahjoittivat nenäpäivälle yli kolme miljoonaa euroa

Nenäpäivän lahjoituspotilla pitkäkestoista kehitysyhteistyötä tekevät järjestöt muuttavat lasten elämää pysyvästi paremmaksi tänä vuonna 15 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Nenäpäivän suora lähetys innosti ihmiset osallistumaan hyvän tekemiseen ja maailman lapsille saatiin kasaan illan aikana yhteensä 3 004 865 euron lahjoituspotti. Ennätykselliseen tulokseen teki myös kaksinkertainen Kultainen Venla -voittaja YleX Naurumaraton, joka keräsi haasteilla ja hauskanpidolla uskomattomat 413 159  euroa Nenäpäivä-illan pottiin.

Hienoon tulokseen tänäkin vuonna yltänyt Nenäpäivä-keräys muistutti tänä vuonna kiitoksen tärkeydestä ja kannusti suomalaisia jakamaan ilon aiheita kehittyviin maihin, missä niitä erityisesti nyt kaivataan.

– Hienoa, ettei pitkään jatkunut poikkeusaika ole sammuttanut suomalaisten halua auttaa. Maailmalla koronan vaikutukset ovat osuneet erityisesti niihin, joilla jo aiemmin meni heikosti ja nyt Nenäpäivän järjestöt tekevät uutterasti töitä, jotta kehitys kääntyisi taas parempaan suuntaan, kertoo Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Nenäpäivän lahjoituspotilla pitkäkestoista kehitysyhteistyötä tekevät järjestöt muuttavat lasten elämää pysyvästi paremmaksi tänä vuonna 15 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Erityisesti lapset tarvitsevat nyt apua, jotta pääsevät palaamaan koronatauon jälkeen turvallisesti kouluun. Tätä päämäärää oli tukemassa myös Nenäpäivän pääyhteistyökumppani Opetusalan ammattijärjestö OAJ, joka kerrytti Nenäpäivän lahjoituspottia yli 100 000 eurolla.

– Nenäpäivässä tärkeintä on se, että se saa meidät suomalaiset tulemaan yhdeksi päiväksi yhteen auttamaan, Ernest Lawson, yksi Nenäpäivä-lähetyksen juontajista, summaa.

Piia Pasasen, Ernest Lawsonin ja Jenni Kokanderin luotsaama neljän tunnin suora lähetys oli yhtä kiitosjuhlaa, kun suomalaisesta harmaasta marraskuusta löydettiin ilon aiheita ja laitettiin kiitosta lahjoittamalla kiertoon. Lähetyksen tunteikkaimmat hetket koettiin, kun Anna-Liisa TiluksenEsko Valtaojan ja Mikko Kekäläisen kanssa palattiin 15. Nenäpäivän kunniaksi menneiden Nenäpäivien koskettavimpiin hetkiin ja saatiin kuulumisia maailmalta.

– Televisiossa nähtiin Nenäpäivässä monenlaisia tunteita: vaikka oltiin osin sydäntäsärkevien asioiden äärellä, silti tehtiin hyvällä sykkeellä yhdessä hyvää ja päästiin myös iloitsemaan. kertoo illan yksi juontajista Piia Pasanen.

Nenäpäivä tarjoili monia hyvän mielen hetkiä. Suomalaisten mieleen jää varmasti tästä vuodesta se, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi koko kansan Ansa Kynttilän ja se, kuinka Janne KatajaJoalin Loukamaa ja Suomen Supernanny Pia Penttala veivät kiitokset perille suomalaisille opettajille. Lisäksi illan aikana saatiin nauraa Fakta homman Hansun ja Pirren, Aikuisten Oonan ja Artun, Siskonpedin NiinanSannan ja Krissen sekä elävien legendojen Asko SarkolanHeikki Nousiaisen ja Esko Roineen kanssa.

– Nenäpäivä on mahtava juttu! Ja näyttelijänä tässä on parasta se, että pääsen näyttelijänä hömppäherrailemaan hyvän asian puolesta, iloitsee monessa eri roolissa illan mittaan katsojia hauskuuttanut Jenni Kokander.

Nenäpäivässä kuultiin myös uskomattoman hienoja esiintymisiä, kun lavalle nousivat JannaPete ParkkonenSANNI, Gasellit, Haloo Helsinki!, KarmirSuvi TeräsniskaIltaVIIVIRessu RedfordRedrama ja Elise-JulietteTero Harjunniemi, unohtamatta Osmo Ikosta ja Kalle Torniaisen luotsaamaa Red Nose Orchestraa.

Puoli seitsemän vietti tänä vuonna Nenäpäivä-etkoja, ja sai Mikko Kekäläisen ja Ella Kannisen lypsyhaasteella aina avuliaat katsojansa lahjoittamaan perjantain lähetyksen loppuun mennessä hienon 121 000 euron potin.

Ylen radiokanavien maratonlähetykset rikkoivat aiempien vuosien ennätyksiä –Ville ”Viki” Eerikkilän ja Juuso ”Köpi” Kallion 42 tunnin mittainen YleX Naurumaraton keräsi yli 413 000 euroa.

Nenäpäivän tulos ylsi yli kolmen miljoonan jo toisena vuonna peräkkäin. Viime vuonna keräyspottiin kertyi Nenäpäivä-iltana peräti 3,3 miljoonaa euroa.

– Myös tänä vuonna suomalaiset olivat auttavaisella tuulella. Olemme iloisia, että korona-aika on nostanut ihmisten auttamishalua ja teimme jo toisena vuotena peräkkäin hienon yli 3 miljoonan euron tuloksen. Erityisesti iloitsemme tietenkin YleX Naurumaratonin uskomattomasta yli 413 tuhannen euron keräystuloksesta, Riina Paasio kertoo.

Nenäpäivän iltana ei saada tietää vielä aivan lopullista keräyssummaa, sillä keräys jatkuu vuoden loppuun saakka ja monet tahot, kuten koulut, päiväkodit tai työporukat laittavat lahjoituksen tulemaan vasta Nenäpäivän jälkeen. Keskimäärin tulos yleensä nouseekin vielä muutamalla sadalla tuhannella eurolla keräyksen loppuun mennessä.

– Nenäpäivään ehtii vielä hyvin mukaan. Maailman lasten auttaminen on aina oikein, eikä se ole koskaan liian myöhäistä. Järjestömme tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen, jotta apu saadaan perille sinne, missä sitä nyt eniten tarvitaan, Paasio summaa.

Katso Nenäpäivä-lähetys Areenasta

Lisää uusi kommentti