Tiedotteet

SKR kannattaa kahden valtion mallia

Suomen kristillinen rauhanliike toivoo YK-johtoista puolueetonta kansainvälistä tutkintaa, jonka tehtävänä on selvittää, ovatko Israelin ja palestiinalaisten konfliktin osapuolet syyllistyneet sotarikoksiin tai muihin kansainvälisen oikeuden loukkauksiin.

Suomen kristillinen rauhanliike on tyytyväinen, että Israelin ja palestiinalaisten välillä on solmittu aselepo. SKR tuomitsee kaiken väkivallan ja erityisesti siviiliuhrit ja siviiliväestölle aiheutetun kärsimyksen.

SKR on syvästi huolissaan infrastruktuurin laajamittaisesta tuhoamisesta sekä konfliktin aiheuttamasta katkeruudesta. Toivomme YK-johtoista puolueetonta kansainvälistä tutkintaa, jonka tehtävänä on selvittää, ovatko konfliktin osapuolet syyllistyneet sotarikoksiin tai muihin kansainvälisen oikeuden loukkauksiin. Mikäli rikoksia on tapahtunut, tulee syylliset saattaa vastuuseen teoistaan.

SKR on huolissaan palestiinalaisalueiden siviiliväestön pitkään jatkuneesta ahdingosta ja kutsuu kansainvälistä yhteisöä voimakkaampiin toimiin, jotka auttavat paitsi palestiinalaisväestöä, myös vahvistamaan palestiinalaisalueiden roolia rauhankumppanina Israelin kanssa.

Israelin siirtokunnat ovat kansainvälisen lain vastaisia, ja niistä luopuminen vahvistaisi merkittävästi edellytyksiä konfliktin päättymiseen. SKR uskoo, että kahden valtion malli on paras vaihtoehto kestävään rauhaan Lähi-idässä.

Suomen kristillinen rauhanliike

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.