Tiedotteet

Sinustako kunnon työn lähettiläs?

SASK kouluttaa huhtikuussa uusia kunnon työn lähettiläitä. Hae koulutukseen, jos olet kiinnostunut kansainvälisestä vaikuttamisesta ja solidaarisuustyöstä.
SASK kouluttaa huhtikuussa uusia kunnon työn lähettiläitä. Hae koulutukseen, jos olet kiinnostunut kansainvälisestä vaikuttamisesta ja solidaarisuustyöstä.

SASK kouluttaa uusia kunnon työn lähettiläitä 11.–12. huhtikuuta Helsingissä. Suuren suosion saanut koulutus sopii kaikille kansainvälisestä vaikuttamisesta ja solidaarisuustyöstä kiinnostuneille ammattiliiton jäsenille. Viikonlopun aikana pureudutaan kampanjatyöhön sekä SASKin toimintaan kehittyvissä maissa.

Koulutuksen jälkeen lähettiläät voivat toimia solidaarisuustyön äänitorvina omilla työpaikoillaan ja eri tapahtumissa ympäri Suomen. Lisäksi tavoitteena on, että mahdollisimman moni osallistuu vapaaehtoisena 23.–24. toukokuuta Helsingissä pidettävälle Maailma kylässä -festivaalille. SASK on yksi festivaalin pääyhteistyökumppaneista ja pyörittää alueella olevaa Kunnon työn kylää.

Koulutus alkaa lauantaina 11. huhtikuuta kello 9.30 Helsingissä ja päättyy sunnuntaihin 12. huhtikuuta kello 15 mennessä. SASK maksaa osallistujien majoituksen, ruoan ja ohjelman sekä koulutuksen että mahdollisen festivaaliviikonlopun osalta. Pitkämatkalaisille SASK kustantaa myös matkat Helsinkiin ja takaisin halvimman kulkuvälineen mukaan.

Tervetuloa laajentamaan näkemystä kansainvälistyvästä työelämästä – sen ongelmista mutta myös mahdollisuuksista vaikuttaa! Voit hakea koulutukseen tällä lomakkeella 8. helmikuuta asti.

Pyrimme siihen, että koulutukseen osallistuisi mahdollisimman tasapuolisesti SASKin toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä eri ammattiliitoista eri puolilta Suomea.

Lisätietoa antaa kehitysviestinnän koordinaattori Katri Blomster.

Syksyn koulutuksesta tykättiin

Syksyllä koulutetut lähettiläät kommentoivat koulutusta muun muassa näin:

"Kuultiin kertomuksia maailmalta. Ideoitiin tempauksia. Verkostoiduttiin."

"Sain todella paljon tietoa SASKista, työoloista ja järjestäytymisen vaikeudesta kehitysmaissa. Koulutus oli todella silmiä avaava ja keskustelua tulee varmasti koulutuksen jälkeenkin!"

"Koulutus avarsi näkemystäni kansainvälisestä ay-toiminnasta ja lisäsi suvaitsevaisuuttani. Oli todella mukava ja antoisa viikonloppu."

"Keskustelu oli rentoa ja avointa. Mukava tutustua SASKin toimintaan ja uusiin ihmisiin. Erityisesti pidin 'kurkistus maailmalle' -osuudesta."

Lue Pirjo Laurilan haastattelu: Lähettiläskoulutus antoi kipinän vapaaehtoistyöhön. Laurila osallistui lähettiläskoulutukseen viime syksynä.

Koulutus pähkinänkuoressa

  • SASK kouluttaa vuosittain uusia kunnon työn lähettiläitä
  • Mukaan voivat hakea kaikki ammattiliittojen jäsenet
  • Hakuaika: 23.1.–8.2.
  • Koulutus järjestetään 11.–12.4. Helsingissä

Kampanjat SASK ry

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.