Tiedotteet

Seksuaalioikeuksista pitää puhua vihan välttämiseksi

Seksuaalioikeuksia pitää puolustaa rohkeammin kuin koskaan, sanoo Väestöliitto.

Väestöliiton ja Weecosin kampanja Etuoikeus vai unelma? korostaa, ettei seksuaalioikeuksia saa pitää itsestäänselvyytenä. Konservatiivisten äänten kohotessa rohkeita seksuaalioikeuksien puolustajia tarvitaan niin Suomessa kuin globaalisti enemmän kuin koskaan. Weecos on Väestöliiton Kansainvälisen kehityksen yksikön ensimmäinen yritysyhteistyökumppani.

”Yritysyhteistyö on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Seksuaalioikeuksien vastainen oppositio nousee, ja sitä vastaan tarvitaan laaja yhteinen rintama. Enää ei riitä, että vain järjestöt tai viranomaistahot puolustavat seksuaalioikeuksia – myös yritykset täytyy saada mukaan. Jaamme Weecosin kanssa samat arvot, mikä on välttämätöntä tiiviin yhteistyön toimimiseksi. Meihin kolahti Weecosin idea, että yritys on aktiivinen toimija paremman yhteiskunnan puolesta”, sanoo Väestöliiton Kansainvälisen kehityksen yksikön esimies Elina Korhonen.

Weecosin ja Väestöliiton Etuoikeus vai unelma? -kampanja on paitsi tiedon jakamista myös väylä tukea taloudellisesti tasa-arvoisten seksuaalioikeuksien edistämistä. Seksuaalioikeuksilla tarkoitetaan vapautta päättää tietoisesti omaan seksuaalisuuteensa liittyvistä asioista, eli oikeutta määritellä, kuka on, millainen haluaa olla ja miten haluaa tulla nähdyksi.

”Haluamme nostaa esiin aiheen, joka koskettaa kaikkia, mutta josta on vaikea puhua. Seksuaalioikeuksien puolesta on taisteltava, ettei saavutetuissa oikeuksissa ainakaan oteta takapakkia ja ettei syntyisi pelkoa ja vihaa. Päättäminen esimerkiksi omasta kehostaan, kumppanistaan tai lapsiluvustaan pitäisi olla jokaisen oikeus, ei unelmaa”, tiivistää Weecosin toimitusjohtaja Hanna Lusila.

Yhteistyö vahvistaa Väestöliiton mahdollisuuksia tehdä jatkossakin vaikuttavaa seksuaalioikeuksien edistämistyötä Suomessa ja globaalisti. Väestöliitto on vaikuttanut työllään esimerkiksi siihen, että seksuaalikasvatus on kehittynyt ja monipuolistunut.

”Valtion kehitysyhteistyöleikkaukset tekevät paitsi Väestöliitosta, myös muista järjestöistä yhä enenevissä määrin riippuvaisia yksityisten tahojen lahjoituksista. Tämä on mielestämme väärin, sillä yksityisten tahojen ei kuulu olla järjestöjen pääasiallinen rahoittaja, vaan yksityisen tuen pitäisi olla järjestöille mahdollisuus toteuttaa perustoiminnan lisäksi ylimääräistä”, korostaa Lusila.

Etuoikeus vai unelma? -kampanja jatkuu läpi vuoden ja syksyllä yhteistyöverkosto kasvaa. Tiedon jakamisen lisäksi Weecosissa on maaliskuussa tehokampanja, jonka aikana Weecos lahjoittaa kaikista ostoista 1 euron Väestöliiton seksuaalioikeustyön tukemiseen. Lisäksi kaikesta Väestöliiton kautta tulevasta liikenteestä lahjoitetaan Väestöliitolle 10 prosenttia.

Väestöliitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.