SASK näyttää pitkää nenää köyhyydelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SASK näyttää pitkää nenää köyhyydelle

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin Nenäpäiväkeräyksen tuotoilla tuetaan työtä Nepalissa.

Osallistumalla Nenäpäiväkeräykseen tuet myös Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen (SASK) työtä Nepalissa. Nenäpäiväkeräys alkoi keskiviikkona 16.10. ja huipentuu Nenäpäivään, jota vietetään 8. marraskuuta.

– Nenäpäivä tarjoaa liitoille, ammattiosastoille ja jäsenille hauskan tavan tehdä hyvää. Ammattiosastot voivat osallistua Nenäpäivään järjestämällä omia tapahtumia ja tempauksia. Erityisen suosittuja ovat arvonnat, kilpailut ja pop up –kahvilat työpaikalla, SASKin kehitysviestinnän koordinaattori Katri Blomster sanoo. Nenäpäivä on tarkoitettu kaikille. Sen puitteissa on paitsi helppoa, myös hauskaa kerätä apua sinne, missä sitä tarvitaan.

Nenäpäiväkeräyksen tuotot jaetaan tasan yhdeksän kehitysyhteistyöjärjestön kesken. SASK on yksi näistä. Muita järjestöjä ovat UNICEF, Punainen Risti, Solidaarisuus, Pelastakaa Lapset, Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu, Plan ja Fida.

– Nenäpäivä on ammattiosastoille mainio ajankohta nostaa omassa viestinnässään esille omia ja oman liittonsa tekemää solidaarisuustyötä, Blomster muistuttaa. Tuottoja käytetään lapsityöläisten elämänlaadun parantamiseen Tänä vuonna SASK suuntaa tuoton uuteen hankkeeseen, jossa vahvistetaan siirtotyöläisten, yhteisöjen ja lasten oikeuksia Intiassa ja Nepalissa. Toiminta keskittyy Intian ja Nepalin raja-alueille.

Hankkeen pääkohderyhmänä ovat siirtotyöläiset sekä heidän perheensä ja omaisensa.

– Tuhannet perheet ylittävät rajan puolin ja toisin paremman tulevaisuuden perässä ja hakeutuvat tiilitehtaille, SASKin ohjelmasuunnittelija Seppo Karppinen sanoo. Hankkeen avulla tarjotaan tiilitehtailla perheittensä kanssa työskenteleville lapsityöläisille mahdollisuus koulunkäyntiin. SASKin yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat kansainvälinen rakennus- ja puuteollisuusliitto BWI sekä paikalliset ammattiliitot.

Lue lisää Nenäpäivästä ja SASKin Nenäpäivähankkeesta SASKin Työmaana maailma -lehdestä! Lisätietoja SASKin Nenäpäivähankkeista antavat:

Kehitysviestinnän koordinaattori Katri Blomster (katri.blomster@sask.fi), p.040 358 1543
Ohjelmasuunnittelija Seppo Karppinen (seppo.karppinen@sask.fi), p. 020 7699827

Lisää uusi kommentti