Punaisen Ristin kerääjät liikkeelle Balkanin tulvien vuoksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Punaisen Ristin kerääjät liikkeelle Balkanin tulvien vuoksi

Keräysvarat käytetään katastrofirahaston kautta hätäapuun.

Balkanin tuhoisat tulvat ovat saaneet ihmiset liikkeelle Suomessa. Jo viime viikonloppuna niin Suomessa asuvat bosnialaiset kuin serbitkin ovat järjestäneet omissa piireissään keräyksiä ja loppuviikoksi suunnitellaan katukeräyksiä eri puolille maata.

Katastrofirahastoon voi lahjoittaa:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 € / tekstiviesti)
  • Tekemällä lahjoituksen verkossa
  • Tilille: Nordea FI06 2219 1800 0680 00, kirjoita viestikenttään Balkanin tulvat
  • Puhelimella: Soita 0600 122 20 (20,28 € + pvm)

Balkanin rankkasateet ja niiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttaneet valtavaa tuhoa Serbiassa ja Bosnia Hertsegovinassa. Vesimassat ovat vieneet mennessään taloja, siltoja, maanteitä ja rautateitä. Maanvyörymien mukana on tuhoutunut useita kyliä.

Tulvat ovat pahimmat 150 vuoteen. Viikonvaihteessa raportoitiin jo 44 ihmisen kuolleen tulvien uhreina. Pelastusviranomaiset pelkäävät kuolonuhrien määrän kasvavan.

Vesimassat ovat kuljettaneet mukanaan myös Balkanin sodan aikaisia räjähtämättömiä ammuksia ja miinoja. Pahimmat vielä sodan jäljiltä raivaamatta olevat miinoitetut alueet oli merkitty varoituksin, mutta nyt tulvat ovat vieneet niin varoituskyltit kuin räjähteetkin mukanaan. Tulvien laantuessa onkin pelättävissä, että ihmisiä saattaa loukkaantua, jos miinat räjähtävät.

Suomen Punainen Risti välittää katastrofirahastoonsa lahjoitetut varat kansainvälisen Punaisen Ristin ja alueella toimivien Punaisten Ristien kautta tulva-alueelle. Varat käytetään hätäapuun ja tarvikkeiden hankkimiseen kotinsa menettäneille.

Lisää uusi kommentti