Planin työ maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa jatkuu taas | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Planin työ maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa jatkuu taas

Plan Suomen Matkalla-projekti tarjoaa lyhyen aikaa Suomessa olleille, 8–9-luokkalaisille maahanmuuttajanuorille vertaisryhmä- ja vapaa-aikatoimintaa.

Plan Suomi edistää jälleen maahanmuuttajanuorten aktiivisuutta ja yhteiskuntaan osallistumista Matkalla­-projektissa, joka tarjoaa lyhyen aikaa Suomessa olleille, 8–9-luokkalaisille maahanmuuttajanuorille vertaisryhmä- ja vapaa-aikatoimintaa.

Vertaisryhmissä nuoret harjoittelevat elämänhallinta- ja tunnetaitoja sekä opiskelutekniikoita ja saavat tietoa suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta, nuorisotyöstä, jatkokoulutusmahdollisuuksista sekä työelämästä. Menetelminä käytetään muun muassa voimaannuttavaa valokuvaa, animaatioita, musiikkia ja keskustelua.

Yhteistyössä nuorisotalojen kanssa nuorille suunnitellaan oma vapaa-aikapolku, jonka tarkoituksena on avartaa näkökulmaa suomalaiseen yhteiskuntaan, rohkaista aktiiviseen kansalaisuuteen ja vahvistaa nuorten osallisuuden kokemusta. Vapaa-aikatutorien avulla nuoret tutustuvat muun muassa harrastusmahdollisuuksiin ja erilaisiin järjestöihin.

"Projekti vahvistaa nuorten minäkuvaa, rohkaisee rakentamaan omia verkostoja ja ehkäisee näin omalta osaltaan nuorten syrjäytymistä", Plan Suomen kotimaan osaston johtaja Hanna Nurmi kertoo.

Matkalla-projekti kestää näillä näkymin lokakuun 2016 loppuun asti. Tavoite on, että kolmen lukuvuoden aikana projektiin osallistuu 6–10 koulua ja 3–5 nuorisotaloa. Yhteensä projekti tavoittaa noin 120–225 nuorta sekä heidän vanhempansa.

Aiemmin Plan Suomi on tehnyt maahanmuuttajataustaisiin nuoriin kohdistuneen Minun polkuni -projektin Jakomäen yläkoululla lukuvuonna 2010–2011. Raha-automaattiyhdistykseltä saatu rahoitus mahdollistaa nyt maahanmuuttajatyön jatkumisen ja laajentumisen.

Projekti toteutetaan läheisessä yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen, Helsingin kaupungin opetusviraston, Laurea-ammattikorkeakoulun, Suomen Setlementtiliiton ja SeslonkiYhdistyksen kanssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia