Tiedotteet

Planin nuorilta kuusi teesiä työnantajille

Planin nuorten videokannanotto kehottaa palkkaamaan nuoren. Työnantajille suunnatulla videolla halutaan osaltaan kumota julkisen keskustelun negatiivista kuvaa nuorista.

Plan Suomen nuorten aikuisten Mitä?-verkosto järjesti 17.–19.5.2013 Espoon Matasaaressa työpajaleirin teemalla Mikä tulevaisuus? – Tuoreita näkökulmia suomalaiseen ja globaaliin nuorisotyöllisyyteen. Leirille osallistui lähes 40 nuorta eri puolilta Suomea keskustelemaan asiasta asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Leiri toteutettiin EU:n Nuorisotoimintaohjelma Youth In Actionin tuella.

Työpajojen lomassa nuoret leiriosallistujat kokosivat työnantajille toimitettavan videomuotoisen kannanoton.

"Nuorisotyöllisyydestä käytävän keskustelun sävy julkisuudessa on viime aikoina ollut aika negatiivinen ja epätoivoinen. Videokannanotossa ei haluttu lähteä siitä, että nuorten palkkaaminen on pelkästään välttämätön paha, vaan nuoret omaavat paljon ominaisuuksia, taitoja ja asenteita, joita muuttuva työelämä tarvitsee",  Mitä?-verkoston Valtteri Nikkinen sanoo.

Nuorten työnantajille kokoamat teesit ovat:

  1. Nuorella on paljon työelämän ulkopuolella hankittua tietotaitoa
  2. Nuori on muuntautumiskykyinen
  3. Nuori työntekijä on raikas ja energinen
  4. Nuorella on tuoreimmat tiedot ja taidot
  5. Nuori on kansainvälinen ja kielitaitoinen
  6. Palkkaamalla nuoren vakautat yhteiskuntaa

Mitä?-verkosto on työskennellyt maailmanlaajuisen nuorisotyöttömyysteeman parissa vuodesta 2011. Mitä?-verkostolta on aiemmin ilmestynyt raportti: Riitääkö ahkeruus? – Suomalaiset nuoret osana globaalia nuorisotyöttömyyttä, joka perustuu suomalaisnuorille tehtyyn kyselyyn työstä ja tulevaisuuden unelmista.

Vastauksista piirtyi kuva suomalaisnuorista, jotka uskovat perinteisiin arvoihin, haluavat vaikuttaa työllään ympäröivään yhteiskuntaan, omaavat monipuolista osaamista sekä persoonallisia kykyjä ja palavat halusta päästä käyttämään niitä.

Kampanjat Plan International Suomi

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.