Tiedotteet

Pelastakaa Lasten Ebola-hoitokeskus aloitti toimintansa Liberiassa

Ensimmäinen Pelastakaa Lasten rakentama hoitokeskus on käynnistänyt toimintansa Liberiassa. Keskus sijaitsee Bongin maakunnassa, joka on yksi pahiten Ebolasta kärsiviä alueita maassa.

Ensimmäinen Pelastakaa Lasten rakentama hoitokeskus on käynnistänyt toimintansa Liberiassa. Keskus sijaitsee Bongin maakunnassa, joka on yksi pahiten Ebolasta kärsiviä alueita maassa.

Pelastakaa Lasten rakentama ja käyttöön otetussa hoitokeskuksessa on 70 vuodepaikkaa. Hoitoyksikön toiminnasta vastaa International Medical Corps -järjestö (IMC).

Ebola on nopeasti leviämässä Länsi-Afrikassa ja asiantuntijat ovat varoittaneet, että tartunnan saaneiden määrä voi Liberiassa ja Sierra Leonessa nousta jopa 1,4 miljoonaan tammikuuhun mennessä.

– Meillä on vain muutama viikko aikaa pysäyttää taudin leviäminen. On erittäin tärkeää, että hoitoa on laajemmin saatavilla, sanoo Mercy Gichuhi, Pelastakaa Lasten maajohtaja Liberiassa.

– Hoitopaikkoja ei ole riittävästi, minkä seurauksena täyteen ahdetut klinikat joutuvat käännyttämään pois tartunnan saaneita ihmisiä, myös lapsia. On traagista, että joillakin alueilla ihmiset jätetään kuolemaan kaduille epäinhimillisissä oloissa, kun kukaan ei uskalla lähestyä heitä, Mercy jatkaa.

Pelastakaa Lapset aikoo rakentaa toisen hoitoyksikön Margibin maakuntaan. Näissä hoitoyksiköissä on turvalliset eristysosastot ja osaava henkilökunta. Hoitoyksiköt myös vähentävät terveydenhuollon painetta. Maan pääkaupunki Monrovian ulkopuolella terveyspalvelujen saatavuus on romahtanut terveydenhuollon henkilökuntapulan vuoksi.

Liberia on Ebolasta pahiten kärsivä maa. Tähän mennessä ainakin 3450 ihmistä on saanut tartunnan. Heistä yli puolet, 1819, on menehtynyt tautiin.

"Yksin Margibin alueella on elokuusta lähtien menehtynyt 20 terveydenhuollon työntekijää saatuaan Ebola-tartunnan. Hoitohenkilökunta ja terveysryhmien työntekijät eivät olleet riittävän tietoisia siitä, miten tauti tunnistetaan ja heillä ei ollut tarvittavia suojavarusteita potilaiden turvallista tutkimusta ja hoitoa varten.""

Pelastakaa Lapset avaa vielä kymmenen hoitoyksikköä Liberiassa. Nämä eroavat tavanomaisemmista keskuksista siten, että ne ovat nopeammin rakennettavissa ja vaativat vähemmän resursseja. Paikallisesti palkattu ja koulutettu henkilökunta kykenee havaitsemaan mahdolliset tartunnat jo alkuvaiheessa. Tällaisia hoitoyksikköjä voidaan nopeasti perustaa alueille, missä tauti leviää ja ne helpottavat tartuntojen varhaista havaitsemista.

"Ebola-hoitoyksiköt täydentävät hoitokeskusten antamaa terveydenhoitoa ja niiden toimintaa seurataan ja arvioidaan tarkoin. Tämän lähestymistapa takaa sen, että yhä useampi ihmisinen pääsee tutkimuksiin ja saa hoitoa nopeasti. Hoitoyksiköiden henkilökunta opastaa myös omaisia huolehtimaan tartunnan saaneista, mikä vähentää tautiin ja perheiden hajoamiseen liittyviä pelkoja ja traumoja".

"Tarvitsemme kuitenkin kiireellisesti enemmän koulutettuja terveydenhoidon ammattilaisia ​​kansainvälisen avun tueksi, sekä riittävästi varoja taudin leviämisen estämiseksi", Mercy Gichuhi toteaa.

Pelastakaa Lapset on nopeasti lisäämässä avustustoimiaan Ebola-epidemian taltuttamiseksi Liberiassa, Sierra Leonessa ja Guineassa. Liberiassa avustustyöntekijät toimivat Monroviassa sekä neljässä viidestä Ebolasta pahiten kärsivissä maakunnassa.

Autamme orvoksi jääneitä tai vanhemmistaan ​​eroon joutuneita lapsia, tarjoamme psykososiaalista tukea lapsille ja perheille, rakennamme hoitokeskuksia sekä parannamme veden ja sanitaation saatavuutta. Lisäksi toteutamme laajamittaisia tiedotuskampanjoita ruohonjuuritasolla ja kansallisesti.

Auta Ebola-epidemiasta kärsiviä lapsia
Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)
Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)
Lahjoita keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi "Ebola")
Tee verkkolahjoitus

Kampanjat Pelastakaa Lapset ry

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.