Tiedotteet

Pako tuntemattomaan -kilpailu käynnissä

Suomen Pakolaisapu järjestää kirjoitus-ja kuvakilpailun 18–20-vuotiaille teemalla "Tarinoita selviytymisestä".
Osallistu ja voita matka Afrikkaan!

Maailmassa on 51 miljoonaa pakolaista, joista neljä viidestä asuu kehitysmaissa. Jokaisen pakolaisen takana on tarina – joku lähtee sotaa pakoon, toinen henkilökohtaista vainoa. Yksi saa perheensä mukaan, toinen joutuu pakomatkalle yksin. Uusi kotimaa voi löytyä naapurista tai kaukaa maailmalta.

Vaikeudet eivät kuitenkaan lopu tähän. Uusi kotimaa tuo mukanaan toisenlaisia haasteita. Uusi kieli, uudet tavat ja uusi kulttuuri. Mitä jos se olisit sinä? Suomalainen, 18–20 vuotias nuori pakolaisena vieraassa maassa, vieraan kulttuurin ja kielen ympäröimänä. Mikä olisi sinun tarinasi? Miten selviytyisit uudessa kotimaassa?

Suomen Pakolaisapu järjestää kirjoitus-ja kuvakilpailun 18–20-vuotiaille teemalla "Tarinoita selviytymisestä". Osallistuaksesi kilpailuun, lataa teksti tai kuva Nuoret maailmalle Facebook-sivulle. Kirjoitustyyli (100 sanaa) ja kuvatyyli ovat vapaita (runo, tarina, sarjakuva, valokuva, piirretty). Vaikuttavimmat työt pääsevät loppuhaastatteluun. Matkalle lähtijät valitaan haastattelujen perusteella. Matka toteutetaan loka-marraskuussa 2015. Matkan aikana asutaan pakolaisleirillä, tutustutaan pakolaisten arkeen ja kohdataan nuoria. Matkan jälkeen voittajat pääsevät kertomaan kokemuksistaan lähialueensa koulujen oppilaille ja medialle.

Kilpailun säännöt:

  • Kilpailuaika on 16.3.–31.5.2015
  • Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen syyskuun 2014 loppuun mennessä. Yläikäraja on 20 - vuotta / tänä vuonna 20 - vuotta täyttävät saavat vielä osallistua.
  • Kilpailutyö koostuu joko tekstistä, kuvasta tai niiden yhdistelmästä (runo, tarina, sarjakuva, Valokuva, Piirretty). Tyyli ja tekniikka ovat kilpailutöissä vapaat.
  • Teksti saa olla enintään 100 sanaa pitkä.
  • Teksti tai kuva ladataan Nuoret maailmalle -kilpailun Facebook-sivulle
  • www.facebook.com/nuoretmaailmalle. Julkaiseminen vaatii kirjautumisen Facebookin käyttäjäksi. Tekijä toimittaa yhteystiedot (nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) Pakolaisapuun osoitteeseen escocia.nsuku(at)pakolaisapu.fi
  • Suomen Pakolaisavun työntekijöistä koostuva raati kutsuu parhaat tekijät haastatteluun viikolla 24. Kuusi matkalle lähtijää valitaan haastattelujen perusteella. Ne kolme tekijää, joiden julkaisut ovat saaneet eniten tykkäyksiä pääsevät suoraan haastatteluun. Kannattaa siis levittää sanaa!
  • Valintakriteereinä ovat mielikuvituksellisuus ja vaikuttavuus.
  • Valitut sitoutuvat osallistumaan kahteen kahden päivän koulutukseen ennen matkan alkua sekä yhteen matkan jälkeen. Valitut sitoutuvat kiertämään matkan jälkeen kouluissa kertomassa kokemuksistaan ja osallistumaan mediatyöhön

Suomen Pakolaisapu on sitoutumaton suomalainen järjestö, joka auttaa pakolaisia ja paluumuuttajia kohti uutta alkua sekä Suomessa että maailmalla.

Lisätiedot:

Escocia Nsuku, escocia.nsuku(at)pakolaisapu.fi tai 044 768 8602

Kampanjat Suomen Pakolaisapu

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.