Tiedotteet

Osallistu Baltic Gloryyn!

Baltic Gloryn tavoitteena on kitkeä sota ja militarismi juurisyineen yhteiskunnistamme sekä rakentaa vahva rauhanliike ylittämään niin todelliset kuin kuvitellutkin rintamalinjat.

Baltic Glory on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään 2019 Loviisassa 15.–18. elokuuta. Se on ainutlaatuinen rauhanharjoitus, josta on myös kasvanut yksi suurimmista antimilitaristien kokoontumisista Pohjois-Euroopassa.

Tämän vuoden tapahtumassa on uutta sen yhteydessä järjestettävä sodanvastaisen taiteen näyttely, johon osallistuu taiteilijoita Venäjältä, Ukrainasta, Suomesta ja Ruotsista. Varsinaisen rauhanharjoituksen lisäksi ohjelmassa on jälleen myös seminaareja tämän hetken tärkeimmistä antimilitarismiin kytkeytyvistä aihealueista.

Baltic Gloryn tavoitteena on kitkeä sota ja militarismi juurisyineen yhteiskunnistamme sekä rakentaa vahva rauhanliike ylittämään niin todelliset kuin kuvitellutkin rintamalinjat.

Kutsumme sinut mukaan Baltic Gloryyn. Jätä hakemus lomakkeella 3.6. mennessä. Kutsu ja linkki hakemukseen löytyy myös balticglory.org sivulta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin sähköpostitse osoitteesta antimilitaristsunite@gmail.com.

Lisätietoja:

Jotta tapahtumamme onnistuisi, on kaikkien siihen osallistuvien hyväksyttävä seuraavat periaatteet:

  • Vastustamme yhteiskuntiemme ja maidemme välisten suhteiden militarisointia.
  • Vastarintamme kohdistuu ensisijaisesti oman maamme ja sen liittolaisten asevoimiin.
  • Käytämme erilaisia menetelmiä, strategioita ja taktiikoita, mutta väkivalta ei kuulu niihin.

Noin puolet vuoden 2019 Baltic Gloryn ohjelma-ajasta on omistettu rauhanharjoitukselle. Harjoitus ei ole roolipeli, vaan osallistujat reagoivat siinä kuvitteellisiin tilanteisiin samalla tavalla kuin he toimisivat oikeissa elämissään ja tavoittelevat rauhanomaista ratkaisua. Baltic Glory 2019:ssä skenaariot ovat jaoteltu kolmeen osaan: sotaa edeltävään tilanteeseen, sodan aikaiseen tilanteeseen ja sodan jälkeiseen tilanteeseen. Jokaisessa osiossa on viisi eri tehtävää, joiden ratkaisemiseen käytetään aikaa noin tunti kuhunkin.

Rauhanharjoituksen ohella Loviisassa järjestetään samanaikainen antimilitaristisen taiteen näyttely, jossa osallistujien lisäksi voi vierailla myös laajempi yleisö. Rauhanharjoituksesta työstetään teoksia osaksi näyttelyä, jonka on myös tarkoitus kiertää myöhemmin osallistujamaiden eri kaupungeissa.

Viikonloppuun kuuluu myös kiinnostavia antimilitarismiin kytkeytyviä seminaareja. Osallistujien on mahdollista järjestää niitä itse. Mikäli olet kiinnostunut tästä, ilmoita asiasta hakemuksesi yhteydessä.

Sekä harjoitus että seminaarit tulkataan englannin ja venäjän välillä. Mikäli osallistuja tarvitsee tulkkausta suomeksi, pyydämme olemaan yhteydessä järjestäjiin etukäteen.

Baltic Glory 2019 järjestetään Kuggomin perinnekeskuksessa Loviisassa https://www.kuggom.fi/. Osallistuminen on ilmaista ja siihen sisältyy ruokailut (kolme vegaanista ateriaa päivässä ja välipaloja) sekä lattia- tai telttamajoittuminen. Lisämaksusta voi yöpyä hotellihuoneessa. Tällä hetkellä budjettimme ei riitä matkakulujen korvaamiseen. Etsimme lisärahoitusta ja ilmoitamme mikäli tilanteeseen tulee muutos.

Tapahtumaa rahoittaa tällä hetkellä Aseistakieltäytyjäliitto.

Baltic Glory on ensisijaisesti kokoontuminen Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa ja Ukrainassa asuville, mutta otamme mielellämme mukaan antimilitaristeja myös muista maista.

Avoin kutsu on voimassa kesäkuun kolmanteen päivään asti. Osallistujalistaus on valmis 17. kesäkuuta.

Lisätietoja:

http://balticglory.org/
antimilitaristsunite@gmail.com

Aseistakieltäytyjäliitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.