Nuoret ohitetaan liian usein | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nuoret ohitetaan liian usein

Vain 4 % katsojista kuunteli kokonaan nuoren aidon tarinan.

Lasten ja nuorten säätiön kampanja #lupaankuunnella pyöri YouTubessa kymmenen päivän ajan. Kampanjassa esitettiin neljän nuoren koskettavat tositarinat, jotka käsittelivät masennusta, päihteitä, koulukiusaamista ja läheisten menettämistä. Videoiden katselualoituksia kertyi yhteensä 82 317 kpl, mutta vain 3 588 katsojaa (4,35 %) jaksoi katsoa videon loppuun asti. Uudenlaisella kampanjalla testattiin miten moni aikuinen pysähtyy kuuntelemaan nuoren henkilökohtaista viestiä. Videon ja samalla nuoren tarinan ohittaminen on hyvä esimerkki siitä, miten arjessa emme usein jaksa kohdata nuorta.

"Jokaisella nuorella on oma tarinansa kerrottavana. Me kaikki voimme pysähtyä ja kuunnella mitä sanottavaa nuorella on ja rohkaista häntä löytämään oma potentiaalinsa. Nuoren kuulemiseen on löydyttävä aika ja paikka", sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Nuoren tasavertainen kohtaaminen ja kuuntelu on äärimmäisen tärkeää, jotta nuori kokee olevansa merkityksellinen. Vaikeassa tilanteessa oleva nuori tarvitsee tukea juuri hänen elämäntilanteelleen sopivalla tavalla. Nuoria kohdellaan usein yhtenä joukkona, vaikka taustalla on tuhansia tarinoita ja toiveita. Jos ei ole omaa turvaverkostoa, voi olla vaikeaa yksin pohtia tulevaisuuden rakentamista.

Nuoret, joiden tarinoita kertovat videoilla näyttelijät, ovat halunneet jakaa oman kasvutarinansa. Videoidut tarinat ovat yli seitsemän minuutin mittaisia, ja ne esitettiin YouTubessa pre-rolleina, joissa videon ohittaminen mahdollistuu viiden sekunnin jälkeen. Kampanjassa pian alkava seuraava vaihe pureutuu nuorten ohittamisiin. Kampanjan ja videoiden toteutus on saatu pro bono -työnä Avaus Marketingilta ja Otto Filmiltä. Mukana yhteistyössä ovat myös Clear Channel ja Alma Media.

"Avaus haluaa tukea kulttuuria, koulutusta ja suomalaisten hyvinvointia. Suomen nuorten fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on tärkeää, koska juuri he rakentavat haastavissa olosuhteissa tulevaisuuden Suomea. Nuori potentiaali ja lahjakkuus pitäisikin olla erityissuojelun kohde. Tämän vuoksi on meille ilo ja kunnia olla mukana Lasten ja nuorten säätiön tunnettuuden rakentamisessa ja sen toiminnan tukemisessa oman osaamisemme, luovuuden ja teknologian keinoin", sanoo Founding Partner Tom Nickels Avauksesta.

"Kiitämme kampanjamme mahdollistajia Avausta, Otto Filmiä, Clear Channellia ja Alma Mediaa. Olemme iloisia, että he ovat lähteneet haastamaan kanssamme nuorten kohtaamiseen ja kuulemiseen. Yhteistyön ansiosta voimme kiinnittää huomiota siihen, kuinka tärkeää on olla ohittamatta nuorta. On voitava pysähtyä ja kuunnella", painottaa Colliander.

Lisää uusi kommentti