Tiedotteet

Nuoret maailmalle: osallistu kilpailuun ja voita matka Ugandaan!

Osallistu Pakolaisavun kilpailuun ja voita matka Ugandaan.

Maailmassa on 45 miljoonaa pakolaista, joista neljä viidestä asuu kehitysmaissa.

Jokaisen pakolaisen takana on tarina – joku lähtee sotaa pakoon, toinen henkilökohtaista vainoa. Yksi saa perheensä mukaan, toinen joutuu pakomatkalle yksin. Uusi kotimaa voi löytyä naapurista tai kaukaa Euroopasta.

Mitä jos se olisit sinä? Minne lähtisit, mitä ottaisit mukaan, mitä jäisit kaipaamaan?

Suomen Pakolaisapu järjestää lukiolaisille ja ammattikoululaisille kuvakilpailun teemalla "Mitä jos se olisit sinä?". Osallistuaksesi kilpailuun, lataa kolmen kuvan sarja Nuoret maailmalle Facebook-sivulle. Kuvat voivat olla valokuvia tai piirrettyjä ja ne voivat sisältää myös tekstiä. Tyyli ja tekniikka ovat kilpailutöissä vapaat.

Parhaat kuvasarjan tekijät kutsutaan haastatteluun. Haastattelujen perusteella valitaan kymmenen Ugandan matkan voittajaa. Matkan aikana asutaan pakolaisleirillä, tutustutaan pakolaisten arkeen ja kohdataan nuoria. Voittajat keräävät matkalla kuvamateriaalia, pitävät blogia sekä haastattelevat kohtaamiaan ihmisiä. Matkan jälkeen voittajat pääsevät kertomaan kokemuksistaan lähialueensa koulujen oppilaille ja medialle.

Kilpailun säännöt:

1. Kilpailuaika on 16.4 - 4.6.2014

2. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen syyskuun 2014 loppuun mennessä. Yläikäraja on 19 vuotta / tänä vuonna 20- vuotta täyttävät voivat vielä osallistua.

3. Kilpailutyö koostuu kolmen kuvan sarjasta. Tyyli ja tekniikka ovat vapaat.

4. Kuvasarja ladataan Nuoret maailmalle -kilpailun Facebook-sivulle www.facebook.com/NuoretMaailmalle. Julkaiseminen vaatii kirjautumisen Facebookin käyttäjäksi. Kuvasarjan tekijä toimittaa yhteystiedot (nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) Pakolaisapuun osoitteeseen marjaana.jaranne(at)pakolaisapu.fi

5. Suomen Pakolaisavun työntekijöistä koostuva raati kutsuu parhaiden kuvasarjojen tekijät haastatteluun viikolla 24. Kymmenen matkalle lähtijää valitaan haastattelujen perusteella. Kolmen eniten tykätyn kuvasarjan tekijää pääsee suoraan haastatteluun, joten sanaa kannattaa levittää!

6. Valintakriteereinä ovat mielikuvituksellisuus ja vaikuttavuus

7. Valitut sitoutuvat osallistumaan kahteen kahden päivän koulutukseen ennen matkan alkua sekä yhteen matkan jälkeen. Valitut sitoutuvat kiertämään matkan jälkeen kouluissa kertomassa kokemuksistaan ja osallistumaan mediatyöhön.

Lisätietoja kilpailusta:

www.facebook.com/NuoretMaailmalle

Kampanjat Suomen Pakolaisapu

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.