Nenäpäivää vietetään 8.11.2019 | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nenäpäivää vietetään 8.11.2019

Nenäpäivä tarjoilee hulvatonta meininkiä, eturivin julkkiksia ja toivottavasti ennätyspotin lahjoituksia maailman lapsille.

Suomen suurin ja hauskin hyväntekeväisyyskampanja piristää jälleen syksyä. Kampanja alkaa Nenäpäivä sirkuksessa -ohjelmalla 24.10. ja huipentuu erilaisten tempausten merkeissä suoraan Nenäpäivän lähetykseen 8.11.

Nenäpäivä viihdyttää 8.11. katsojia koko illan kahdella kanavalla, alkuilta Yle TV1:llä ja loppuilta Yle TV2:lla. Huikean neljän tunnin suoran lähetyksen juontajina nähdään tutut Nenäpäivän kasvot Susanna Laine ja Janne Kataja. Heidän lisäkseen hyvää meininkiä ohjelmaan tuo Jenni Kokander.

”Puhun aina siitä, miten paljon haluaisin tehdä hyvää ja nyt siihen annettiin Nenäpäivässä mahdollisuus. Ihanaa olla mukana”, Kokander riemuitsee.

Mukana Nenäpäivän menossa on Suomen eturivin julkkiksia. Illan aikana liikuttavaa musiikkia esittävät muun muassa Anna Puu, Tuure Kilpeläinen, Suvi Teräsniska, Reino Nordin, Irina, Robin Packalen, Younghearted, Leo ja Ilta. Takuuvarman korvamadon koko illaksi tarjoilee Mikko Alatalo uudella Nenäpäivä-biisillään.

Hyvää mielen ja monet naurut illan aikana takaavat muun muassa Riku Nieminen, Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Sami Hedberg sekä tietenkin Nenäpäivän Nenä-maskotti. Cristal Snow’n tsemppaamina Nenäkulmassa lahjoituspuheluihin vastaa joukko tunnettuja neniä aina Riitta Väisäsestä Heikki Paasoseen.

Nenäpäivässä nähdään mitä keräysvaroilla on saatu aikaan

Nenäpäivä vie katsojat myös vierailemaan Nenäpäivän avustuskohteisiin. Tänä vuonna uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä tapasi Nenäpäivän avunsaajia tutustuessaan Suomen Punaisen Ristin työhön Myanmarissa.

”Apu, jonka Punainen Risti on köyhiin kyliin tuonut on aika yksinkertaista, mutta tärkeää – ja pelastaa ihmishenkiä. Jo pienellä lahjoituksella saadaan Myanmarissa paljon hyvää aikaan”, Rönkä toteaa.

Nenäpäivässä nähdään myös näyttelijä-opettaja Ernest Lawson Burkina Fasossa, jossa hän tutustui Pelastakaa Lasten Nenäpäivän tuella tekemään työhön. Lisäksi radiotoimittaja Jenni Poikelus vieraili Nenäpäivän merkeissä Keniassa leirikeskuksessa, josta tytöt voivat hakea Solidaarisuudelta turvaa silpomista vastaan.

Nenäpäivässä on mukana yhdeksän luotettavaa järjestöä. Nenäpäivänä kerätyillä varoilla tuetaan pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Keräystuotolla järjestöt edistävät lasten koulutusta, turvaa, terveyttä ja ravinnonsaantia.

Nenäpäivässä kerätyillä varoilla Plan International Suomi parantaa erityisesti teinityttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä Etiopiassa ja Laosissa. Yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa Plan kitkee haitallisia perinteitä kuten lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja sukuelinten silpomista sekä vahvistaa seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluiden saatavuutta ja laatua.

Plan kouluttaa teini-ikäisiä tyttöjä ja poikia tyttöjen oikeuksista, jotta nuoret voivat itse vaikuttaa yhteisöissään asenteiden muuttamiseksi. Plan työskentelee perheiden, uskonnollisten ja yhteisöjen johtajien sekä viranomaisten kanssa, jotta tyttöjen asema paranee pysyvästi ja jotta kaikki ymmärtävät esimerkiksi tyttöjen koulutuksen arvon.

Tavoitteena on kerätä vuoden vaikuttavin lahjoituspotti maailman lapsille

”Viime vuonna Nenäpäivä keräsi maailman lasten hyväksi yli 2,7 miljoonaa euroa ja tavoitteena on tietenkin kerätä myös tänä syksynä vähintään yhtä vaikuttava lahjoituspotti. Toivomme, että koulut, päiväkodit, harrastusporukat ja yritykset ympäri Suomen lähtevät taas mukaan auttamaan”, Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Paasio kannustaa. 

Monet yritykset ovat jo lähteneet mukaan Nenäpäivään. Pääyhteistyökumppaneina Nenäpäivässä on tänä vuonna mukana Apteekkariliitto ja jo toista vuotta peräkkäin Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Lisäksi Drama Queen ja LM Someco ovat olleet mukana kehittämässä Nenäpäivä-kampanjan markkinointia ja viestintää.

”Nenäpäivän kumppaniksi ehtii vielä hyvin mukaan tänäkin syksynä ja mukana voi olla monella hauskalla tavalla”, Paasio innostaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia