Tiedotteet

MY vaatii tukijoille pääsyä Hanhikivenniemelle nälkälakkoilevan auttamiseksi

Puussa oleva aktivisti on lauantaista lähtien ollut nälkälakossa ilman näkö- ja puheyhteyttä maahan.
Maan ystävät -järjestö vaatii, että Fennovoima sallii humanitaarisen avun toimittamisen ja median pääsyn Pyhäjoen Hanhikivenniemelle, jossa puussa oleva aktivisti on lauantaista lähtien ollut nälkälakossa ilman näkö- ja puheyhteyttä maahan.

Aktivisti on ollut yksin puumajassa tiistaista 15.9. asti, kun poliisi yritti häätää Hanhikivenniemellä huhtikuusta lähtien toimineen protestileirin. Hyökyaalto-verkoston mukaan aktivisti aloitti nälkälakon siksi, että vartiointiliikkeet Arlia ja G4S ovat estäneet yhteyden ottamisen ja tuen toimittamisen hänelle. Verkoston mukaan vartijoilla ei ole puhe- tai näköyhteyttä 20 metrin korkeudella olevaan aktivistiin, eivät he siten voi taata hänen turvallisuuttaan.

"Fennovoiman on lopetettava välittömästi hengenvaarallinen pelinsä Hanhikivenniemellä", Tiina Prittinen Maan ystävien ydinvoimatoimintaryhmästä toteaa.

Protestileiri jatkaa toimintaansa aidatun alueen ulkopuolella. Maan ystävät järjesti kesäkuussa oman Parempaa virtaa -leirinsä Hanhikivenniemellä, johon sisältyi energia-aiheisia luentoja sekä tempauksia alueen suojelemiseksi valmistelevilta rakennustoimilta.

"Kamppailu Fennovoimaa vastaan jatkuu niin kauan kuin voimalaa yritetään rakentaa. Yhtiöllä on vielä monta estettä edessä: ydinjätteen loppusijoitus on ratkaistava kesään 2016 mennessä, turvallisuusselvitykset ovat olleet tähän saakka puutteellisia ja kotimainen omistajuus saattaa vielä pudota alle vaaditun 60 %:n", Prittinen sanoo.

Kampanjat Maan ystävät

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.