Tiedotteet

Malli-YK-koulutusta opettajille eri puolilla Suomea

Suomen YK-liiton järjestämät maksuttomat ja toiminnalliset kestävän kehityksen MiniMUN-ilmastokokouskoulutukset on suunnattu yläkoulun, lukioiden opettajille sekä oppilaskuntien jäsenille.
Kiinnostaako kestävä kehitys ja YK:n toiminta?

Suomen YK-liiton järjestämät maksuttomat ja toiminnalliset kestävän kehityksen MiniMUN-ilmastokokouskoulutukset on suunnattu yläkoulun, lukioiden opettajille sekä oppilaskuntien jäsenille. Koulutuksen kesto on 3 tuntia, jonka lisäksi kouluissa toteutetaan 1-2 tunnin mittainen ilmastokokous.

MiniMUN (Mini Model United Nations Conference) -ilmastokokous on 1-2 oppitunnin pituinen toiminnallinen roolipeli ja kokoussimulaatio YK:n toiminnasta.

Kokoussimulaation tekeminen tukee ilmiöpohjaista oppimista kestävän kehityksen kysymyksissä sekä tukee aktiivista kansalaisuutta ja osallisuutta. Se kehittää kriittistä medianlukutaitoa, neuvottelu- ja esiintymistaitoja. Simulaatiot tukevat myös uusia opetussuunnitelmia.

Koulutukset järjestetään seuraavilla paikkakunnilla:

Turku 7.4. klo 14-16.30
Oulu 12.4. klo 13-16
Rauma 20.4. klo 12-15
Jyväskylä 4.5. klo 14-17
Espoo 9.5. klo 14-17
Järvenpää 10.5. klo 15-18
Tampere 26.4. klo 14-17
Helsinki 27.4. klo 14-17
Lappeenranta (huhti-toukokuussa)

Koulutukseen mahtuu 30 henkeä. Ilmoittautuminen on käynnissä NYT (ilmoita osallistujien nimet, koulu ja paikkakunta). Lisätiedot ja ilmoittautumiset: christa.prusskij (at) ykliitto.fi.

Lisätietoja: http://www.ykliitto.fi/malli-yk-koulutukset

Miksi tehdä YK-kokoussimulaatioita? 1. Menetelmä tukee uusia opetussuunnitelmia ja laaja-alaista osaamista, esimerkiksi kestävän kehityksen tuntemista. Se toimii ilmiöpohjaisen oppimisen tukena ja oppiainerajat ylittävänä menetelmänä.
2. Simulaatiot auttavat oppilaita ymmärtämään YK:n toimintaa ja globaaleja kysymyksiä itse aktiivisen ja osallistavan tekemisen kautta.
3. Menetelmä on yhteistoiminnallinen ja tukee aktiivista kansalaisuutta.
4. Oppimiskokonaisuus kehittää kokous- ja neuvottelutaitoja, mielipiteen ilmaisua, tiedonhankintataitoja sekä harjaannuttaa esiintymistaitoja.
5. Malli YK-kokouksia toteutetaan ympäri maailmaa. Monet maailman johtajista ovat toteuttaneet Malli-YK-kokouksia, kuten YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Kampanjat Suomen YK-liitto

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.