Tiedotteet

Maailman aids-päivä pyrkii hiv-tiedon lisäämiseen

Maailman aids-päivän tavoitteena on hiv-tietoisuuden lisääminen, hiv-tartuntojen ennaltaehkäisy ja hiv-positiivisten ihmisten oikeuksien vahvistaminen.
Maanantaina 1.12. vietetään 26. kerran Maailman aids-päivää. Maailman aids-päivän tavoitteena on hiv-tietoisuuden lisääminen, hiv-tartuntojen ennaltaehkäisy ja hiv-positiivisten ihmisten oikeuksien vahvistaminen.

Maailman Terveysjärjestö WHO julisti vuonna 1988 Maailman aids-päivän 1. joulukuuta vietettäväksi teemapäiväksi. Nykyisin päivää koordinoi YK:n hiv/aids -ohjelma UNAIDS, joka pitänyt pitkään esillä myös seksityöntekijöiden terveysoikeuksien näkökulmaa.

Suomessa Maailman aids-päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Pro-tukipiste kuuluu Maailman aids-päivän toimikuntaan.

Tapahtumia Helsingissä ja Tampereella

Tarttuuko hiv enää seksiteitse?

Maailman aids-päivän kutsuvierastilaisuus toimittajille ja tiedottajille 1.12. klo 8.45–11.00 Lasipalatsin Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset osoitteeseen ira.leo[at]punainenristi.fi. Tilaisuuteen mahtuu 45 ensiksi ilmoittautunutta. Ohjelma täällä.

Kaikki on kohta hyvin – Maailman aids-päivän paneelikeskustelu

1.12. klo 17–19 TTT-klubi, Hallituskatu 19, Tampere. Tilaisuus Facebookissa

Paneelissa tarkastellaan hiviä sairauden lisäksi yhteiskunnallisena ilmiönä ja pohditaan sen esiintymistä taiteessa ja mediassa. Keskustelutilaisuudessa nähdään kohtaus näytelmästä Kaikki on kohta hyvin, joka sai ensi-iltansa TTT:n ohjelmistossa 14.10.2014.

Lisää Maailman aids-päivän tapahtumia täällä.

Kampanjat Pro-tukipiste ry

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.