Tiedotteet

Maailman aids-päivä pyrkii hiv-tiedon lisäämiseen

Maailman aids-päivän tavoitteena on hiv-tietoisuuden lisääminen, hiv-tartuntojen ennaltaehkäisy ja hiv-positiivisten ihmisten oikeuksien vahvistaminen.
Maanantaina 1.12. vietetään 26. kerran Maailman aids-päivää. Maailman aids-päivän tavoitteena on hiv-tietoisuuden lisääminen, hiv-tartuntojen ennaltaehkäisy ja hiv-positiivisten ihmisten oikeuksien vahvistaminen.

Maailman Terveysjärjestö WHO julisti vuonna 1988 Maailman aids-päivän 1. joulukuuta vietettäväksi teemapäiväksi. Nykyisin päivää koordinoi YK:n hiv/aids -ohjelma UNAIDS, joka pitänyt pitkään esillä myös seksityöntekijöiden terveysoikeuksien näkökulmaa.

Suomessa Maailman aids-päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Pro-tukipiste kuuluu Maailman aids-päivän toimikuntaan.

Tapahtumia Helsingissä ja Tampereella

Tarttuuko hiv enää seksiteitse?

Maailman aids-päivän kutsuvierastilaisuus toimittajille ja tiedottajille 1.12. klo 8.45–11.00 Lasipalatsin Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset osoitteeseen ira.leo[at]punainenristi.fi. Tilaisuuteen mahtuu 45 ensiksi ilmoittautunutta. Ohjelma täällä.

Kaikki on kohta hyvin – Maailman aids-päivän paneelikeskustelu

1.12. klo 17–19 TTT-klubi, Hallituskatu 19, Tampere. Tilaisuus Facebookissa

Paneelissa tarkastellaan hiviä sairauden lisäksi yhteiskunnallisena ilmiönä ja pohditaan sen esiintymistä taiteessa ja mediassa. Keskustelutilaisuudessa nähdään kohtaus näytelmästä Kaikki on kohta hyvin, joka sai ensi-iltansa TTT:n ohjelmistossa 14.10.2014.

Lisää Maailman aids-päivän tapahtumia täällä.

Kampanjat Pro-tukipiste ry

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.