Tiedotteet

Maailma kylässä on Vuoden festivaali 2014

Maailma kyläässä -festivaali on ennakkoluulottomasti ja ilman raja-aitoja erilaisia kulttuureita yhdistelevä, sanoo Finland Festivals.

Finland Festivals on valinnut Helsingissä toukokuun lopussa järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin Vuoden festivaaliksi 2014. Finland Festivalsin hallitus perustelee valintaa:

"Maailma kylässä yhdistää avoimesti, ennakkoluulottomasti ja ilman raja-aitoja erilaisia kulttuureita niin musiikin, ruuan kuin puheenkin muodossa. Tapahtuma takaa esteettömän pääsyn kaikenlaisille ihmisille ja kokoaa suuren kansainvälisen joukon kokemaan uutta, näkemään ennen näkemätöntä ja suhtautumaan maailman monikulttuuriseen kirjoon intohimoisella uteliaisuudella. Festivaali ei kaihda vaikeitakaan teemoja ja antautuu musiikin ohella älykkääseen debattiin kaiken maailman aiheista, yhteistyössä lukuisten kansalaisjärjestöjen kanssa."

Vuoden festivaali on valittu vuodesta 1999 alkaen tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta kehityksestä, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta.

"Valinta on alan toimijoiden ja ammattilaisten oma tunnustus, jolla halutaan korostaa festivaalin sisällön ja tason merkitystä sekä uudistumista. Festivaalikollegat palkitsevat vuosittain omasta joukostaan erinomaiseksi havaitun tapahtuman", kertoo Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla.

Maailma kylässä -festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi kommentoi tunnustusta:

"Tämä on todella hieno tunnustus lähes 20 vuotta Helsingin ja Suomen festivaalikenttää värittäneelle tapahtumalle. Festivaalia on usein sanottu niin uniikiksi, ettei sitä voi lokeroida minkään termin alle. Kaikilla saakin olla meistä oma näkemyksensä: poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, eksoottinen ruokakarnevaali tai ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena. Vuoden festivaali -titteli kokoaa alleen kaikki tapahtuman ulottuvuudet."

Vuoden 2014 teemoina ilmasto ja Latinalainen Amerikka

Vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Vuosittain 60–80 000 kävijää keräävällä festivaalilla on musiikin ja asiaohjelman lisäksi katutaidetta, kirjallisuutta, teatteria, tanssia, liikuntaa, lastenohjelmaa, ruokaa eri puolilta maailmaa sekä satoja näytteilleasettajia.

"Ensi vuoden pääteemat ovat ilmasto ja Latinalainen Amerikka. Ilmasto koskettaa kaikkia asuinpaikasta riippumatta, joten aihetta käsitellään monelta kantilta festivaalin asiaohjelmassa. Latinalaisen Amerikan musiikki- ja kulttuurikentältä esittelemme uusia tuulia tuttujen rytmien ohella", kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Kai Artes.

Tämä vuosi on ollut Maailma kylässä -festivaalille tunnustusten aikaa.

"Festivaali sai elokuussa Art goes Kapakan jakaman Helsinki hauskemmaksi -tunnustuksen ja vastaanottaa muutaman viikon päästä Helsingin ympäristökeskuksen koordinoiman Greening Events -hankkeen Ekokompassi tapahtuma -todistuksen", summaa festivaalin tuotantopäällikkö Niko Wilkinson.

Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry, joka on yli 300 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneen suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja Suomen johtava kehityspolitiikan järjestöasiantuntija.

Kampanjat

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.