Tiedotteet

Loviisan Rauhanfoorumi 2016 tuo kaupunkiin kulttuuria, kohtaamisia ja kovan luokan keskustelijoita

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Loviisan Rauhanfoorumi tuo Loviisaan tänäkin vuonna kovan luokan keskustelijoita.
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Loviisan Rauhanfoorumi tuo Loviisaan tänäkin vuonna kovan luokan keskustelijoita. Ydinaseongelmaa saapuu puimaan entinen pitkäaikainen ulkoministeri, nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja ja entinen europarlamentaarikko, nykyinen rauhantutkija ja Suomen Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg.

Toisessa seminaarissa keskustelunaiheeksi nostetaan pakolaiskriisi ja kysytään, missä se on ja miten se ratkaistaan. Asiantuntijoiksi saapuu mm. Kirkon ulkomaanavun vanhempi asiantuntija Mahdi Abdile sekä Suomen Lähetysseuran rauhan ja sovinnon erityisasiantuntija Minna Saarnivaara.

Lisäksi Itä-Uudenmaan Paasikiviseura järjestää seminaarin otsikolla Suomi ’99 ja arktinen ulottuvuus ja Humanistiliitto otsikolla Nationalismin ja maailmankansuus. Viimeksimainitussa alustajina toimivat Irma Peiponen ja Eino Huotari.

Ensi vuonna jo kolmen vuosikymmenen ajan järjestetty kesätapahtuma rakentuu Hiroshiman atomipommin pudottamisen vuosipäivän ympärille. Tänä vuonna kyseinen päivä, 6.8, osuu lauantaille. Uutta tänä vuonna on entistä laajempi yhteistyö kehityskysymysten asiantuntijajärjestö Kepa ry:n kanssa. Kepan kanssa järjestetään torilla Mahdollisuuksien tori -tapahtuma, jossa myydään eksoottisia ruokia, esitetään maailmanmusiikkia ja jossa kansalaisjärjestöt esittelevät toimintaansa. Lauantaiaamun tapahtuma huipentuu suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta juhlistavaan Meillä on unelma -kulkueeseen, joka päättyy Kappelinpuiostossa järjestettävään piknikkiin.

Seminaarien jälkeen Kino Marilynissä esitetään saksalaisien sotavankien toisen maailmansodan jälkeisestä kohtalosta Tanskassa kertova Land of Mine -elokuva. Lauantai-illan ohjelma toteutetaan Laivasillalla, jossa on tarjolla nykytanssia, etnojazzia sekä Hiroshima-päivän kynttiläkulkue uimarannalle. Uimarannalla esitetään japanilaistaustaisen loviisalaistaiteilija Shinji Kanki‘n teos Hiroshiman muistolle. Sunnuntaina on vuorossa rauhanmessu kirkossa ja Loviisan Laulujuhlat ravintola Kappelissa. Näyttelyitä on kaksi, kuubalaisen julistetaiteilija Chichon kaksiviikkonein näyttely Almintalossa ja ruotsalaisen kuvataiteilija Ragnwei Axellie‘n viikonlopun esillä oleva näyttely kirkossa.

Rauhanfoorumin tavoitteena on tuoda yhteen eritaustaisia ihmisiä keskustelemaan keinoista väkivallan vähentämiseksi maailmasta. Toritapahtumalla, kulkueella, monikielisillä laulujuhlilla ja muulla kulttuuritarjonnalla juhlistetaan kielten ja kulttuurien monimuotoisuutta ja ihmiskunnan yhtenäisyyttä. Loviisan Rauhanfoorumiin kootaan useiden eri järjestäjien tapahtumia. Sisällöstä ja toteutuksesta vastaa kahdesti vuodessa kokoontuva Loviisan Rauhanfoorumin neuvottelukunta. Järjestäjäorganisaationa toimii toimii Suomen Kristillinen Rauhanliike. Tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Kokonaisuudessaan Loviisan Rauhanfoorumin (5.–7.8.2016) ohjelma löytyy tämän linkin takaa.

Kampanjat Suomen kristillinen rauhanliike ry

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.