Tiedotteet

Lentokentällä kerätty jo yli 100 000 euroa kehitysmaiden lapsille

Lentomatkustajat ovat lahjoittaneet yli 100 000 euroa Planin työhön viiden vuoden aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Lentomatkustajat ovat lahjoittaneet yli 100 000 euroa Planin työhön viiden vuoden aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Matkustajat ovat voineet jättää kolikkonsa viiteen muotoilija Eero Aarnion suunnittelemaan Plan Pastilli -keräyslippaaseen.

Finavian ja Planin yhteistyö sai alkunsa vuonna 2008, kun viisi Plan Pastilli -keräyslipasta sijoitettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Vuosien varrella yhteistyö on syventynyt ja laajentunut, ja sen myötä yhä useampi kehitysmaan lapsi on saatu koulunpenkille.

Lippaat ovat esillä kentän vilkkaimpien kulkureittien varrella ja moni säännöllisesti matkustava on ottanut jo tavaksi pysähtyä Pastillille lahjoittaakseen kehitysmaan lapselle mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Finavian johtaja Joni Sundelin on tyytyväinen yhteistyöhön Planin kanssa. Hän kuitenkin korostaa yhteistyön kolmannen osapuolen merkitystä.

"Suurin kiitos kuuluu matkustajille, joiden kanssa yhdessä olemme saaneet tämän toteutettua. Lentomatkustajat ovat suhtautuneet Planille lahjoittamiseen positiivisesti, tämä on heille helppo ja mutkaton tapa tukea hyvää työtä", Sundelin kiittelee.

Viiden vuoden aikana Planille lahjoitetut satatuhatta euroa käytetään kehitysmaiden lasten koulutukseen, suojeluun ja varhaiskasvatukseen. Lippaat ovat esillä kentän vilkkaimpien kulkureittien varrella ja moni säännöllisesti matkustava on ottanut jo tavaksi pysähtyä Pastillille lahjoittaakseen kehitysmaan lapselle mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Sundelin iloitsee siitä, että yhteistyön kautta pystytään parantamaan kehitysmaiden lasten elämänlaatua.

"Finavian tavoite on olla vastuullinen, luotettava sekä suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta ja kilpailukykyä edistävä yhtiö. Osa vastuullista toimintatapaamme on aktiivinen vaikuttaminen toimintaympäristömme kehittymiseen niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Plan-yhteistyö on Finavialle tapa tukea kehitysmaiden lasten hyvinvointia. Yhteistyö myös mahdollistaa tehokkaan tukemisen siellä, minne oma toimintaympäristömme ei välttämättä ulotu. "

Juomapullot hyvään tarkoitukseen

Lipaskeräys Helsinki-Vantaan lentoasemalla jatkuu. Keräys laajeni Pohjanmaalle vuonna 2011, kun yksi Plan Pastilli sijoitettiin Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle.

Pari vuotta sitten Finavian ja Planin yhteistyö laajeni kolikoista juomapulloihin. Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuspisteissä voi jättää tyhjät juomapullot ja -tölkit lajittelupisteisiin, joista ne suomalaisen palautuspullojärjestelmän kautta päätyvät kierrätykseen.

Palautuksista kertyvät panttirahat lahjoitetaan Planille edistämään maailman lasten hyvinvointia.

Finavian ja Planin yhteistyö hyödyttää lapsia kolmella eri mantereella. Lentokenttien keräysten tuotto käytetään muun muassa 0–6-vuotiaiden lasten varhaiskasvatukseen.

Vuoden 2012 aikana Plan koulutti toimintamaissaan yhteensä 239 785 varhaiskasvatusalan henkilöä ja esimerkiksi Vietnamissa varhaiskasvatustoimintaan on osallistunut 17 000 lasta.

Lue lisää Planin ja Finavian yhteistyöstä

Lue lisää Planin yritysyhteistyöstä

Kampanjat Plan International Suomi

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.