Lempivaatteeni-kampanja on täällä! | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lempivaatteeni-kampanja on täällä!

Tekstiiliteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuuden ala öljyn jälkeen. Suomessa heitetään pois arviolta yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuosittain, eli 13 kiloa jokaista suomalaista kohden. Tämä on liikaa!

Tammikuussa 2019 käynnistynyt #Lempivaatteeni-kampanja kannustaa suomalaisia käyttämään vaatteitaan pidempään. Erityisesti lempivaatteitaan.

Kampanjan tavoitteena on, että ekologisesti kestämättömästä pikamuodista tulee historiaa, eikä identiteettiä enää tarvitse luoda vaihtelevan muodin mukaan. Tyylin tulisi olla pidempiaikaista kuin vaihtuva muodin sykli.

Jokainen meistä on myös kyllästynyt vaatteisiin, jotka pahimmillaan hajoavat muutaman käyttökerran jälkeen. Tähän ei tule tyytyä.

Lempivaatteeni-kampanjassa suomalaisia herätellään ymmärtämään vaateteollisuuden ympäristövaikutuksia sekä vaatimaan pikamuotiteollisuuteen muutosta. Pikamuodin nopeista sykleistä ja alhaisista hinnoista kärsivät sekä luonto että halpatyömaiden työntekijät. Ansaitsemme eettisiä, ekologisia ja kestäviä vaatteita!

Kampanjan aikana kuulemme tarinoita lempivaatteista. Emme pyri vain fiilistelemään mitä tahansa sen hetken lempivaatetta, vaan vaatetta, jolla on historia, ja josta on tarina kerrottavana.

Haluamme saada ihmiset arvostamaan vaatetta, pitämään siitä huolta ja käyttämään sitä, vaikka se ei olisi enää juuri sen sesongin pikamuodin mukaista.

On aika muuttaa suhdettamme vaatteisiin! Tule mukaan kertomaan, mikä on sinun lempivaatteesi.

Lisää uusi kommentti