Tiedotteet

Lasten koulutukseen kerättiin yli 9 miljoonaa euroa IKEA-pehmolelukampanjalla

UNICEFin, Pelastakaa Lapset -järjestön ja IKEAn yhteistyössä toteuttaman pehmolelukampanjan tuotto käytetään lasten koulutuksen edistämiseen Aasiassa ja Afrikassa.

Maailmanlaajuisesti toteutetulla IKEA-pehmolelukampanjalla kerättiin jälleen huima summa maailman lasten koulutukseen. Joulun alla järjestetyn kampanjan koko tuotto oli 9,3 miljoonaa euroa, jonka IKEA Foundation lahjoittaa UNICEFille ja Pelastakaa Lapset -järjestölle. UNICEF käyttää lahjoitetut varat lasten koulutuksen edistämiseen Afrikassa ja Aasiassa.

"UNICEF haluaa kiittää kaikkia pehmolelun ostaneita sekä kaikkia työntekijöitä, jotka ovat ahkeroineet kampanjan eteen. Tämänvuotisen merkittävän lahjoituksen avulla voimme tukea laadukkaan opetuksen tarjoamista lapsille, jotka sitä eniten tarvitsevat. IKEA Foundationin, miljoonien IKEA-asiakkaiden ja tuhansien IKEA-työntekijöiden antama tuki on erinomainen esimerkki joukkotoiminnasta, jolla saadaan aikaan myönteisiä ja pysyviä muutoksia lasten elämässä", sanoo Leila Pakkala, UNICEFin varainhankinnan ja yhteistyösuhteiden johtaja.

IKEA-pehmolelukampanja järjestetään vuosittain marras-joulukuussa kaikissa maailman IKEA-tavarataloissa. IKEA Foundation lahjoittaa jokaisesta kampanja-aikana myydystä pehmolelusta ja lastenkirjasta yhden euron UNICEFille ja Pelastakaa Lapset -järjestölle.

Vuodesta 2003 lähtien järjestetyn kampanjan avulla on saatu kokoon jo lähes 57 miljoonaa euroa, joilla on parannettu yli 10 miljoonan lapsen koulunkäyntimahdollisuuksia 45 maassa. Kampanja oli käynnissä Suomen IKEA-tavarataloissa 4.11.-23.12.2012.

Kampanjat

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.