Tiedotteet

Koulutuksen huippuasiantuntijat Suomeen 14.5. – seuraa tapahtumaa reaaliajassa

Helsinkiin saapuu tiistaina 14.5. joukko nimekkäitä koulutuksen asiantuntijoita Helsingin yliopiston, Kirkon Ulkomaanavun ja koulutus katastrofeissa -verkosto INEE:n yhteisseminaariin.

Koulutuksen merkitys ja maailmanlaajuinen oppimisen kriisi on ollut viime aikoina laajasti esillä medioissa ja julkisessa keskustelussa. Ilman laadukasta koulutusta kestävän kehityksen tavoitteet, kuten toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, eivät toteudu. Koulutustyössä on tärkeää huomioida eri ryhmien tarpeet ja pyrkiä järjestämään opetus oppijoiden omalla äidinkielellä.

Keskustelua jatketaan kansainvälisissä merkeissä ensi tiistaina 14.5. kokouskeskus Paasitornissa, kun muun muassa UNESCO:n kuuluisan koulutusalan seurantaraportin (Global Education Monitoring report) pääjohtaja Manos Antoninis saapuu Helsinkiin pitämään puheenvuoronsa koulutuksen merkityksestä osana kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Seminaari tarjoaa harvinaisen tilaisuuden keskustella myös Suomen kansainvälisestä roolista koulutuksen mallimaana. Koulutusvienti kehittyviin maihin on jatkuvassa kasvussa, ja siitä povataan seuraavaa menestyvää suomalaista vientituotetta.

Osa tilaisuuden puhujista on esitelty alla.

Seuraa täyteen varattua tilaisuutta reaaliajassa Youtubessa klo 9 alkaen täällä

Seuraa ja osallistu keskusteluun myös Twitterissä: #EiEHelsinki ja #InclusiveEducation

Manos Antoninis on toiminut UNESCO:n koulutusalan seurantaraportin johtajana vuodesta 2017, jota ennen hän työskenteli kuusi vuotta UNESCO:lla koulutustavoitteiden seurantaan liittyvissä tehtävissä. Pitkä kansainvälinen kokemus koulutusalalta muun muassa Albaniasta, Bangladeshista, Kiinasta, Indonesiasta, Nigeriasta ja Pakistanista.

Susan Nicolai, Overseas Development Instituutin ohjelmajohtaja ja tutkija. Erikoistunut koulutukseen katastrofitilanteissa ja ollut mukana kehittämässä mm. koulutukseen pääsyn minimistandardeja katastrofeissa. Pitkä kansainvälinen kokemus lukuisista kehittyvistä maista mm. EU:n, UNICEF:in ja Maailmanpankin palveluksessa.

Dean Brooks, INEE-verkoston johtaja yli 20 vuoden asiantuntijakokemuksella koulutuksesta katastrofeissa Afrikasta, Itä-Euroopasta, Keski-Aasiasta ja Lähi-Idästä.

Tomi Järvinen, Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kansainvälisen työn johtaja ja tutkijatohtori, yli 20 vuoden asiantuntijakokemus kehitysyhteistyöstä ja humanitaarisesta työstä. Hallituksen jäsen koulutusvientiyhtiö Omnia Education Partnershipsissa, joka tekee yhteistyötä KUA:n kanssa.

Kirkon Ulkomaanapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.