Koulun seiniä ei tarvita – Ulkotyöpajoissa opitaan pihalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Koulun seiniä ei tarvita – Ulkotyöpajoissa opitaan pihalla

Taksvärkki ry tarjoaa kouluille globaalikasvatuksellisia ulkotyöpajoja toukokuun alusta alkaen. Tavoitteena on opettaa oppilaille tärkeitä maailmankansalaisen taitoja.

Globaalikasvatuksen kentällä toimiva Taksvärkki ry tarjoaa kouluille uudenlaisia ulkotyöpajoja toukokuun alusta alkaen. Työpajojen tavoitteena on opettaa tärkeitä maailmankansalaisen taitoja. Samalla on mahdollisuus saada helpotusta raskaan koronavuoden kouluarkeen.

Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelija Aura Alarto toivoo koulujen innostuvan ulkotyöpajoista.

”Raittiissa ilmassa ideat lähtevät lentoon ja toiminnallisissa työpajoissa on mahdollista purkaa ylimääräistä energiaa hallitusti. Globaalien eriarvoisuusteemojen käsittelyyn käytetään kehollisia menetelmiä ja työpajoissa inspiroidutaan lähiympäristöstä.”

Tarjolla on kaksi työpajavaihtoehtoa: Lapsen oikeudet -työpaja ja Taksvärkki-kampanjan yhdenvertaisuustyöpaja. Lapsen oikeudet -työpaja soveltuu ennen kaikkea alakoululaisille ja yhdenvertaisuustyöpaja yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Yhdenvertaisuustyöpajassa käsitellään Oikeus olla minä Taksvärkki-kampanjan teemoja. Kampanja kannustaa puuttumaan syrjintään yhdessä Nepalin nuorten kanssa. Yhdenvertaisuustyöpajassa pohditaan myös sitä, miten jokainen meistä voi arjessa puuttua syrjintään. 

Ulkotyöpaja voidaan toteuttaa monenlaisissa eri ympäristöissä: koulun pihalla, lähipuistossa tai urheilukentällä. Ulkotyöpajoissa on mahdollista myös hyödyntää ympäristöstä löytyviä elementtejä.

Ennen Taksvärkin työpajan toteutusta kouluttaja käy opettajan kanssa läpi mahdolliset erityishuomiota vaativat asiat, esimerkiksi oppilaiden erityistarpeet. 

“Nämä työpajat ovat mainio vaihtoehto retkille, joita tänä keväänä on koronatilanteen vuoksi vaikea toteuttaa. Lapsen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden pohtiminen ulkotyöpajoissa on hauskaa!”

Työpajoissa kiinnitetään huomiota koronaturvallisuuteen ja noudatetaan voimassaolevia suosituksia. Ulkotyöpajat ovat maksuttomia, kuten muutkin Taksvärkin tarjoamat työpajat ja globaalikasvatuksen palvelut. Työpajoja ohjaavat Taksvärkin koulutetut vapaaehtoiset globaalikasvatuksen kouluttajat.

Taksvärkiltä on mahdollista tilata myös etätyöpajoja, joissa työskennellään esimerkiksi Teams- tai Zoom-sovelluksen kautta. Tilanteen salliessa järjestetään taas myös sisätiloissa pidettäviä työpajoja.

Taksvärkin työpajoja voi tilata Taksvärkin verkkosivujen lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijaan: Aura Alarto, aura.alarto@taksvarkki.fi, 050 348 5668.

Lisää uusi kommentti