Tiedotteet

Kolkuta EU:n globaalia omaatuntoa!

Kehys ry:n toteuttamalla Globaaliomatunto.eu-sivustolla voi allekirjoittaa vetoomuksen, jossa muistutetaan tulevia suomalaisia europarlamentaarikkoja EU:n vastuusta ja kehitysmaiden näkökulman huomioon ottamisesta.

Europarlamenttivaalit pidetään toukokuussa 2014. Globaaliomatunto.eu -sivusto tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Toimi jo tänään – aloite on sinulla!

EU-asiat tuntuvat usein kaukaisilta ja EU byrokraattiselta koneistolta, johon yksittäinen kansalainen ei voi vaikuttaa. EU:lla on kuitenkin merkittävä kansainvälinen rooli: se on suurin kehitysavun antaja maailmassa ja sen eri politiikanalat (esimerkiksi kauppa, ympäristö, maahanmuutto) vaikuttavat myös kehitysmaihin.

Globaaliomatunto.eu -sivustolta löydät tietoa EU:sta ja sen globaalista roolista. Euroopan parlamentilla on valta ja vastuu rakentaa unionia, joka on globaalisti oikeudenmukainen. Sivustolla voit allekirjoittaa vetoomuksen, jossa muistutetaan tulevia suomalaisia europarlamentaarikkoja EU:n vastuusta ja kehitysmaiden näkökulman huomioon ottamisesta. Tulevan vaalikoneen avulla selvität, kenellä eurovaaliehdokkaista on puhtain globaali omatunto.

Tuntuuko EU-politiikka tyhjänpäiväiseltä jargonilta? EU:n onnistumiset kehityspolitiikassa nousevat harvoin otsikoihin, kun taas epäonnistumiset jäävät usein ihmisten mieleen.

Euroopan parlamentti on olemassa Euroopan unionin kansalaisia varten. Parlamentin jäsenet edustavat unionissa ennen kaikkea äänestäjiään, jotka valitsevat edustajansa parlamenttiin suoralla kansanvaalilla. Parlamentilla on EU:ssa päätöksiä tehtäessä sanansa sanottavana – se onkin onnistunut muuttamaan monin paikoin EU:n päätöksentekoa kehitysmaiden kannalta parempaan suuntaan. Globaaliomatunto.eu -sivustolla on esitelty muutama näistä onnistuneista esimerkkitapauksista.

Kolkuta EU:n globaalia omaatuntoa ja allekirjoita vetoomus osoitteessa www.globaaliomatunto.eu.

Globaaliomatunto.eu on osa Kehyksen vaalihanketta, joka toteutetaan keväällä 2014. Vetoomus toimitetaan europarlamentaarikoille uuden toimikauden alkaessa.

Kampanjat

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.