Tiedotteet

Kirkon Ulkomaanavun työ kasvoi – apua annettiin viime vuonna 38,6 miljoonalla

Lahjoittajien ja kansainvälisten rahoittajien luottamus KUAa kohtaan jatkui vahvana vuonna 2017.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) käytti viime vuonna avustustyöhön 38,6 miljoonaa euroa, joka on 7,5 miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna. Toiminnan kasvun mahdollistaa erityisesti kansainvälisen rahoituksen ja yksityislahjoitusten kasvu. Suomen hallituksen kehitysyhteistyörahoituksen vaikutus jatkui edelleen vuodelle 2017 ja toiminta Haitissa jouduttiin lopettamaan.

Toimintoihin kotimaassa ja yleishallintokuluihin KUA käytti viime vuonna 5,7 miljoonaa euroa. Yhdestä eurosta meni siten avustustyöhön yli 87 senttiä ja alle 13 senttiä käytettiin vaikuttamistoimintaan, varainhankintaan, viestintään ja koulutukseen sekä yleishallintoon.

Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan tuotot vuonna 2017 olivat 41,8 miljoonaa euroa. Yksityisten lahjoittajien tuki KUAn työlle on edelleen tärkein yksittäinen rahoituksen lähde. Yksityis- ja yrityslahjoituksista saatu tuki vuonna 2017 oli 12,7 miljoonaa euroa. Lisäksi kansainvälinen rahoitus jatkoi nopeaa kasvuaan, kivuten viime vuonna jo 12 miljoonaan euroon. Seurakuntien osuus tuotoista oli 7,7 miljoonaa ja ulkoministeriön osuus noin 9 miljoonaa euroa.

Viime vuonna 70-vuotista taivaltaan juhlineen Kirkon Ulkomaanavun toiminta keskittyi edelleen maailman hauraimpiin ja haasteellisimpiin toimintaympäristöihin. Vaikeista olosuhteista huolimatta työ oli tuloksekasta ja sadat tuhannet ihmiset saivat apua eri puolilla maailmaa. Suomessa maahanmuuttajatyö kasvoi edelleen.

”Perinteisen avustustyömme lisäksi ammatillinen koulutus, työpaikkojen luominen ja toimeentulon parantaminen ovat nousemassa voimakkaasti KUAn painopisteiksi. Yhteistyö suomalaisten koulutustoimijoiden kuten Omnia Education Partnership Oy:n ja yliopistojen kanssa ovat nopeasti tuottamassa tulosta”, KUAn toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kommentoi.

KUAn humanitaarisen avun työssä näkyi pitkittyneiden kriisien suuri määrä ympäri maailmaa. Lähes kaikki humanitaarinen apu keskittyi pakolaisten tukemiseen Etelä-Sudanissa, Myanmarissa, Jordaniassa, Kreikassa, Syyriassa ja Keski-Afrikan tasavallassa.  

Avustustyöhön käytettyjen varojen perusteella Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Avustustyön painopiste oli edellisten vuosien tapaan Afrikassa, jonka osuus oli 40 prosenttia kaikesta avustustyöstä, reilut 18 miljoonaa euroa.

Kirkon Ulkomaanapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.