Tiedotteet

Kirkon Ulkomaanapu auttaa pakolaisia Euroopassa

Kirkon Ulkomaanapu ryhtyy auttamaan Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa toimivien kumppaneidensa kautta.
Kirkon Ulkomaanapu ryhtyy auttamaan Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa toimivien kumppaneidensa kautta.

Kirkon Ulkomaanapu ryhtyy auttamaan Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa toimivien kumppaneidensa kautta. Tuella toimitetaan puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, käymälöitä, suihkuja, petivaatteita, huopia sekä talvivaatteita. Lisäksi tarjotaan psykososiaalista tukea.

"Tilanne on kärjistynyt elokuun aikana. Ihmiset riskeeraavat henkensä, ja monet ovat kuolleet. Meidän tehtävämme on auttaa siellä, missä apua tarvitaan, mutta lopullisesti pakolaiskysymys tietenkin ratkaistaan vain vastaamalla lähtömaiden haasteisiin”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.

Tänä vuonna jo yli 2500 ihmistä on menettänyt henkensä pyrkiessään Eurooppaan. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan elokuun loppuun mennessä Eurooppaan on Välimeren yli tullut noin 300 000 pakolaista, kun koko viime vuoden aikana pakolaisia saapui 219 000.

"Pakolaiset ovat hyvin haavoittuvassa asemassa, ihmissalakuljettajien ja muiden rikollisten armoilla. Vaarallisen matkan taittaneiden joukossa on esimerkiksi yksin matkustavia lapsia. Suomen uuden hallituksen tekemien avustustyön leikkauspäätösten takia Kirkon Ulkomaanavun työ on enemmän ja enemmän yksityisten lahjoittajien tuen varassa. Vaikka tilanne on haastava, Ulkomaanavulla on vastuu ja ammattitaito toimittaa apu perille”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Euroopan pakolaisia kolmen sisarjärjestön kautta: Unkarissa Hungarian Interchurch Aidin, Serbiassa Philanthropyn ja Kreikassa International Orthodox Christian Charities -järjestön kanssa.

Kampanjat Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.