Tiedotteet

Kirkko ja Kaupunki -lehdelle rauhanpalkinto

Suomen kristillinen rauhanliike myönsi rauhanpalkintonsa Kirkko ja Kaupunki -lehdelle. Palkinnolla halutaan kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista.

Suomen kristillisen rauhanliikkeen vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty Kirkko ja Kaupunki -lehdelle.

Palkinnollaan Rauhanliike haluaa kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista. Palkinnolla halutaan myös muistuttaa, että hyvällä journalismilla voidaan rakentaa suvaitsevampaa, hyväksyvämpää ja totuudessa pysyvämpää yhteiskuntaa.

 ”Lehteä lukiessa tulee olo, että juuri näitä asioita mekin haluamme pitää esillä: lähimmäisenrakkautta, yhteiskunnan heikoimmista välittämistä, uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua sekä vihapuheen vastustamista”, toteaa palkinnon luovuttaja Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Jussi Ojala.  

Suomen kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinnon saaja julkaistaan perinteisesti tammikuun 1. päivänä, joka on kirkkojen kansainvälinen rauhanpäivä. 

Suomen kristillisen rauhanliikkeen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kristillisen uskon pohjalta nousevaa vastuuta ja toimintaa rauhan ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi lisäämällä kristittyjen välistä ekumeniaa ja eri uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua ja ymmärrystä. 

Suomen kristillinen rauhanliike ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.