Tiedotteet

Kirjailija ja lätkäjätkä juoksevat ilmastonmuutoksen uhrien auttamiseksi: ”Hyvää on kiva tehdä!”

Kirjailija-ultrajuoksija Karo Hämäläinen ja ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen pukeutuvat toukokuussa punaiseen kerätäkseen rahaa Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön.

Hyvönen ja Hämäläinen ovat Suomen Punaisen Ristin VIP-juoksijoita toukokuun 18. päivä järjestettävässä Helsinki City Running Day -tapahtumassa, jonka yhteydessä kerätyt varat suunnataan ilmastonmuutoksesta eniten kärsiville alueille.

”En miettinyt sekuntiakaan, kun tähän pyydettiin mukaan. On kunniatehtävä, että saan lyödä värit päälle ja järjestää keräyksen”, Hannes Hyvönen sanoo.

Hyvönen kertoo, ettei ole vielä koskaan juossut kymmentä kilometriä pidempää matkaa. Edessä on tiukkaa treeniä, sillä hän aikoo selviytyä tulevalta puolimaratonilta maaliin saakka.

Hämäläinen puolestaan on juossut 40-vuotiaana yli 160 kilometrin ultrajuoksumatkan ja aikoo tarpoa Helsinki City Run -päivänä sekä puolimaratonin että täyspitkän maratonin.

Ihmisten auttaminen ja ilmastonmuutos koskettavat molempia.

”Haluan auttaa ihmisiä elämässä eteenpäin. Tahdon olla esimerkki taistelutahdosta ja motivaatiosta”, sanoo Hyvönen.

Punainen Risti haastaa kaikki mukaan juoksemaan

Kaikki Helsinki City Running Dayssa Punaiselle Ristille kerätyt rahat kohdennetaan kuivuudesta ja luonnonmullistuksista kärsiville alueille esimerkiksi Tadžikistaniin ja eteläiseen Afrikkaan.

Tadžikistanissa säiden lämpeneminen aiheuttaa muun muassa mutavyöryjä, jotka ovat vaaraksi ihmisille, asunnoille ja infrastruktuurille. Punainen Risti kouluttaa kylissä vapaaehtoisia, jotka organisoivat vallien ja kanavien kaivamista mutavyöryjen ohjaamiseksi asuinrakennusten ohi.

Eteläisessä Afrikassa Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat perheitä rakentamaan puutarhoja, jotka on rakennettu tuottamaan satoa silloinkin, kun kasteluvettä on niukasti.

Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.