Tiedotteet

Kiipeä vuorelle – murra esteet kehityksen tieltä

Kapua 2016 Nepal -kampanjassa vapaaehtoiset keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Haku Kapua-tiimiin on nyt auki.
Kapua kutsuu tavallisia, eri-ikäisiä suomalaisia kapuamaan ensi vuonna Mount Everestin perusleiriin. Kapua 2016 Nepal -ryhmään haetaan henkilöitä, joita yhdistää haave kiivetä vuorelle ja halu kerätä varoja työhön nuorten ja naisten koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Kahdeksatta kertaa toteutettavan Kapua-kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry.

Kapua-tiimi matkaa marraskuussa 2016 Nepaliin tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkin tukemaan työhön. Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki kehittää kyläkouluja yhdessä oppilaskuntien kanssa. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin harjanteelle (5545m).

Ennen matkaa kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat kampanjasta Suomessa. Kapua 2016 Nepal -ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa järjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Nepaliin.

"Tasa-arvoinen pääsy koulutukseen, mahdollisuus saada tietoa oikeuksistaan ja vaikuttaa itseä koskeviin asioihin luovat edellytykset positiiviselle muutokselle", toteaa Taksvärkki ry:n toiminnanjohtaja Lauri Peltonen.

Kapuassa mukana olevilla järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Hakuohjeet ja lisätietoa: www.kapua.fi. Haku Kapua 2016 Nepal -ryhmään on auki 9.10.–6.11.2015.

Kampanjat KapuaKynnys ryTaksvärkki ryVäestöliitto

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.