Tiedotteet

Ketjureaktiossa pyöräillään Syyriassa vammautuneiden hyväksi

Yrityksille ja yhteisöille suunnattu Ketjureaktio kannustaa työmatka- ja arkipyöräilyyn sekä vastuullisuuteen. Polkijoiden työnantaja tai pyöräilijät lahjoittavat euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Lahjoituksilla tuetaan vammautuneiden kuntoutuskeskuksia Syyriassa. Ilmoittautuminen on alkanut ja kampanja polkaistaan käyntiin 1.5.2018.

Punainen Risti auttaa vammautuneita kuntoutuskeskuksissa eri puolilla Syyriaa. Vammautuneista suuri osa on lapsia ja nuoria. Keskuksissa potilaat saavat fysioterapiaa, proteeseja, ortopedisiä apuvälineitä, kainalosauvoja, pyörätuoleja ja henkistä tukea.

”Syyrian sodassa eri syistä vammautuneiden ihmisten tarkkaa määrää ei tiedetä. Mutta se tiedetään, että terveydenhuoltoa ja vammaispalveluita tarvitsevien määrä kasvaa koko ajan. Useilla ei ole ollut sodan vuoksi pääsyä tai mahdollisuutta saada apua terveysongelmiinsa ja nyt he ovat vielä isomman lääkintäavun tarpeessa tai pysyvästi vammautuneita”, sanoo Lähi-idän alueella Suomen Punaisen Ristin edustajana toimiva Johanna Klinge.

Klinge korostaa, että avun tarve tulee jatkumaan vielä vuosia. Suomen Punainen Risti tukee terveystyötä Syyriassa.

Ketjureaktioon osallistui viime vuonna 183 joukkuetta, jotka polkivat yli 66 000 euroa sodan uhrien auttamiseksi Syyriassa.

Kilometrikisa innostaa ja palkitsee

Ketjureaktio järjestetään yhteistyössä Kilometrikisan kanssa. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa kisassa joukkueen pyöräilemät kilometrit merkitään Kilometrikisan laskuriin. Eniten pyöräilleet joukkueet palkitaan ja ne osallistuvat kuukausittaisiin arvontoihin.

Ketjureaktio ja Kilometrikisa jatkuvat 22.9.2018 saakka. Kisaan voi tulla mukaan missä vaiheessa tahansa. Ketjureaktioon voi lahjoittaa myös suoraan osoitteessa www.punainenristi.fi/lahjoita/ketjureaktio.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.punainenristi.fi/ketjureaktio

Ilmoittaudu Kilometrikisaan: https://www.kilometrikisa.fi/accounts/register/

Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.