Tiedotteet

Kehitysyhteistyötä tukevat Kapuajat aloittavat matkan kohti Etiopiaa

Ryhmä suomalaisia vapaaehtoisia kerää Kapua 2019 Etiopia -kampanjassa varoja terveyden ja koulutuksen edistämiseksi Etiopiassa ja Malawissa. Yksi Kapua-vuoden haasteista on myös kiipeäminen Etiopian korkeimmalle vuorelle.

Kapua-hanke on koonnut yhteen 20 vapaaehtoisen kehitysyhteistyön tukijan tiimin, jolle tämän vuoden kohokohta on 3.11. alkava matka Etiopiaan tutustumaan Kapuassa tuettaviin kohteisiin. Ryhmä myös haastaa itsensä vaeltaen ja kavuten Etiopian korkeimmalle vuorelle, Ras Dashenille (4550m).

“Tämä on ensimmäinen matkani Afrikan mantereelle, ja uusi kulttuuri on jo itsessään hienoa, mutta itselleni on tärkeää päästä konkreettisesti näkemään, mihin keräämiämme varoja käytetään”, Järvenpäästä kotoisin oleva Sari Kortesoja Kapua 2019 -tiimistä kertoo.

Kapuajat keräävät varoja kolmen suomalaisen järjestön kehitysyhteistyöhankkeisiin vuoden 2019 ajan. Tähän mennessä ryhmän yhteisestä 100 000 euron tavoitteesta on kerätty yli 90 000 euroa. Kunkin Kapuajan henkilökohtainen keräystavoite on euro joka metriltä Ras Dashenin huipulle, yhteensä 4550 euroa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Etiopiaan.

“Kapua-vuosi on ollut erittäin paljon mieltä kohottava ja piristävä. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja on ollut todella mukavaa kuulua johonkin porukkaan, jolla on yhteinen tavoite”, sanoo Tampereelta kotoisin oleva Kapua 2019 -tiimin jäsen Kaisa Pitkänen.

Kuopiosta kotoisin oleva Kapuaja-pariskunta Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo kertoo varainhankinnan tuoneen vuoteen yllättäviä kohtaamisia kuten yläkouluikäiset nuoret, joille he ovat pitäneet luentoja. “Lisäksi vuoteen on mahtunut tavoitteellista liikkumista, joka onkin tarpeen tässä iässä”, he jatkavat.

Kapua-hankkeen tavoitteena on globaalin oikeudenmukaisuuden edistäminen. Kapua lisää suomalaisten tietoa kehitysmaissa asuvien ihmisten arjen haasteista sekä kerää varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen. Kapuajien tuella Kynnys ry edistää vammaisten naisten voimaantumista Etiopiassa. Malawissa Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry tyttöjen oikeuksia ja koulutusta.

Keräykseen voi osallistua www.kapua.fi -sivustolla. Sivustolla julkaistaan myös kapuajien matkapäiväkirjaa suoraan Etiopiasta koko matkan ajan 3.–17.11.2019.

Kapua 2019 Etiopia -tiimissä kapuavat Riitta Djupfors, Lieto; Lea God, Espoo; Marianne Hallamaa, Turku; Tarja Helppikangas, Kuopio; Suvi Immonen, Tornio-Haaparanta; Sari Kortesoja, Järvenpää; Katja Koskela Tornio/Oulu; Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo, Kuopio; Terhi Lehtovaara, Turku; Mervi Leivo, Helsinki; Reetta Lukka, Lohja; Minna Manninen, Helsinki; Ulla Niemi-Pynttäri, Helsinki; Pia Piispanen, Hailuoto; Kaisa Pitkänen, Tampere; Reeta Rouhiainen, Raisio; Jouni Tanninen, Oulu; Merja Varjus, Hyvinkää ja Laura Vehkaoja, Helsinki.

Taksvärkki ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.