Tiedotteet

Kehitysministeri koulun penkissä – Plan Suomen Oikeus oppia -kampanjan vetoomus luovutetaan ke 15.5.

Plan Suomen Oikeus oppia -kampanja vaatii Suomen kehitysyhteistyövarojen kohdentamista koulutukseen ja erityisesti tyttöjen koulunkäynnin edistämiseen.

Plan Suomen kampanja vaatii Suomen kehitysyhteistyövarojen kohdentamista koulutukseen ja erityisesti tyttöjen koulunkäynnin edistämiseen. Kampanja-adressi luovutetaan kehitysministeri Heidi Hautalalle ke 15.5. klo 11 Mauno Koiviston aukiolla Kampissa.

Mauno Koiviston aukio Kampissa muuttuu hetkeksi koululuokaksi, kun Oikeus oppia -kampanjan adressi luovutetaan ministeri Hautalalle. Koululaisten flashmob-henkinen koululuokka palauttaa ministerin hetkeksi koulun penkille, kun hänelle luovutetaan 20 000 suomalaisen vetoomus koulutuksen korostamiseksi kehitysyhteistyössä.

Oikeus oppia -kampanjassa vaaditaan koulutuksen osuutta kehitysyhteistyömäärärahoista nostettavaksi kymmeneen prosenttiin ja varojen kohdentamista erityisesti tyttöjen koulutuksen parantamiseen.

"Koulutus on Suomen kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua erityisosaamista. Samoin sukupuolten väliseen tasa-arvoon tähtäävässä politiikassa Suomella on pitkät perinteet. Suomen kehitysyhteistyö ei kuitenkaan heijasta näitä vahvuuksiamme", Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo.

"Viime vuosina Suomen käyttämästä kahdenvälisestä kehitysavusta vain kuusi prosenttia on käytetty koulutuksen edistämiseen, mikä on kansainvälisestikin vertailtuna vähän."

Laadukas koulutus on edelleen monin paikoin tyttöjen ulottumattomissa. Tyttöjen koulutie katkeaa usein esimerkiksi perheen rahan puutteen tai työvoiman tarpeen tai tytön varhaisen avioliiton takia. Tyttöihin kohdistuvalla kehitysyhteistyöllä maailman tyttöjen ja poikien koulutuseroja kurottaisiin kiinni.

Oikeus oppia -kampanjaa käytiin toukokuusta 2012 maaliskuuhun 2013. Kampanja toteutettiin yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Kampanjaan osallistui 20 483 suomalaista. Vetoomuksen allekirjoittamisen lisäksi osallistujat kirjoittivat opettajamuistojaan unohtumattomista opettajista ja lapset piirsivät unelma-ammattejaan. Useat koululuokat osallistuivat ottamalla kuvia pulpeteista yllätyksellisissä paikoissa. Vetoomuksen luovutustilaisuudessa on mahdollisuus tutustua opettajatarinoihin, piirustuksiin ja pulpettikuviin.

Kampanjat Plan International Suomi

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.