Tiedotteet

Kävele Naiselle Ammatti -kampanja kutsuu kävelemään naisyrittäjyyden ja tasa-arvon puolesta

Kävele Naiselle Ammatti -kampanja järjestetään nyt jo 12. kerran. Kävelykampanjalla kerätään varoja Naisten Pankin hankkeissa mukana olevien naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen.

Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti -kampanja alkaa 1.6. ja kestää syyskuun loppuun asti. Kampanjan teemana on tänä vuonna yrittäjyys. Yhteinen tempauspäivä järjestetään Yrittäjän päivänä 5.9. 
 
”Ammatti, oma pienyritys ja mahdollisuus omaan toimeentuloon tuovat naiselle turvaa, vakautta ja tasa-arvoa. Sitä me haluamme tukea ja järjestämme siksi myös tänä vuonna valtakunnallisen Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan”, sanoo Naisten Pankin johtoryhmän puheenjohtaja Paula Pauniaho.

Tänä vuonna naiset tarvitsevat tukea kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sillä koronapandemian seuraukset koetaan raskaimmin köyhimmissä maissa. 

Esimerkiksi Nepal on yksi Naisten Pankin toimintamaista. Siellä koronatilanne on pahimpia koko maailmassa, ja YK on julistanut maahan humanitaarisen kriisin.

”Koulutus ja ammatti estävät tehokkaasti naisia putoamasta takaisin köyhyysrajan alapuolelle. Usein naiset työllistävät yrityksellään myös muita, ja nostavat näin koko yhteisöään köyhyydestä”, kertoo Pauniaho. 

Viime vuonna Kävele Naiselle Ammatti -kampanja keräsi huimat 60 000 euroa eli 2 000 mahdollisuutta Ammattiin. Tuhansia ihmisiä jo yksitoista vuotta liikuttanut kampanja kerää varoja naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. 

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma tuo helpotusta myös yhdessä olemisen ja tekemisen kaipuuseen. 

Reilun vuoden kestänyt eristäytyneisyys on herättänyt kaipuun ystävien ja läheisten yhdessäoloon. Kävele Naiselle Ammatti -kampanja tarjoaakin hyvän syyn ja mahdollisuuden tehdä jotain yhdessä – ja samalla tukea naisyrittäjyyttä. 

Kampanjan virallinen tempauspäivä on 5.9., mutta viime vuoden malliin Ammatteja voi kävellä koko kampanja-ajan. Lahjoituksia voi tehdä turvallisesti verkossa ja tunnelmia jaetaan sosiaalisessa mediassa.

”Ja mikäli kävely ei jostain syystä innosta, voi kampanjan osallistua vaikkapa joogaten, juosten, uiden tai pyöräillen. Pääasia on, että osallistuu ja lahjoittaa”, sanoo Pauniaho. 

Kävele Naiselle Ammatti 2021 -kampanja 1.6.–30.9.2021

  • Kävele Naiselle Ammatti -kampanja järjestetään nyt jo 12. kerran.
  • Kävelykampanjalla kerätään varoja Naisten Pankin hankkeissa mukana olevien naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen.
  • Vuonna 2020 järjestettiin yli 80 kävelytempausta Suomessa ja 18 ulkomailla. Kampanjan tuotti yli 60 000 euroa. Vuoden 2021 paikkakuntakohtaiset kävelytempaukset löydät kampanjasivuilta.
  • Vuonna 2007 perustettu Naisten Pankki on tähän mennessä kerännyt jo yli 18 miljoonaa euroa.

www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti

 

Kirkon UlkomaanapuNaisten Pankki

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.