Tiedotteet

Kapuajat keräsivät yli 113 000 euroa oikeudenmukaisemman maailman hyväksi

Laku, kahvi sekä liikunta- ja kulttuuritapahtumat siivittivät kapuajat huipulle. Kapua 2019 Etiopia -kampanjan 20 vapaaehtoista hyväntekijä-seikkailijaa keräsivät vuoden aikana 113 094 euroa kehitysyhteistyöhön ja kiipesivät Etiopian korkeimmalle huipulle, Ras Dashenille.

Kapua-tiimin rohkeat maailman muuttajat hankkivat vuoden ajan varoja terveyden ja koulutuksen edistämiseksi Etiopiassa ja Malawissa. Marraskuussa 2019 kapuajat tutustuivat Kynnys ry:n kehitysyhteistyöhön Etiopiassa ja osallistuivat vuorivaellukselle, joka huipentui Etiopian korkeimmalle vuorelle kapuamiseen.

”Kapua-vuosi oli upea, ja Etiopian matka aivan mahtava! Matka oli monipuolinen ja erittäin antoisa maailmaa jo jonkin verran nähneellekin, toteaa Kapuan vapaaehtoinen Lea God. Aikamme vammaisten naisten parissa oli koskettava. Saimme käsitystä siitä, millaista vammaisen elämä Etiopiassa on, ja näimme, kuinka merkittävästi heidän elämänsä voi avun myötä muuttua.”

Kapuajat keräsivät varoja hankkeelle tekemällä muun muassa yhteistyötä yritysten kanssa ja järjestämällä ympäri Suomea monenlaisia tempauksia kuten joogaa, kirjoituspajoja, ravintolaillallisia ja teatteritapahtumia.

”Kampanjan keräystavoite ylittyi komeasti! Tiimin varainhankintaa vauhditti osaltaan myös tuotemyynti. Kapuajat myivät muun muassa hyvää tekevää Kapua-lakua yli 1200 kiloa ja 1300 pussia Kapua-luomukahvia”, hankkeen koordinaattori Suvi Aarnio kertoo.

Kapuajien keräämillä varoilla Kynnys ry edistää vammaisten naisten voimaantumista Etiopiassa. Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry tyttöjen oikeuksia ja koulutusta Malawissa.

”Kapuajat ovat ihan uskomatonta porukkaa. 20 vapaaehtoista kerää yli satatuhatta euroa ja kipuaa vuorelle. Tällä tuella tosi moni vammainen ihminen vahvistuu, rohkaistuu, kouluttautuu ja työllistyy hankkeissamme. Kiitos kapuajat, olette konkreettisesti maailmanparantajia”, kiittää Kynnys ry:n puolesta Veera Pensala.

Tänä vuonna Kapua suuntaa Nepaliin. Kapua 2020 Nepal -tiimi tavoittelee 100 000 euron keräyspottia nuorten ja vammaisten oikeuksien toteutumiseksi Nepalissa. Marraskuussa kapuajat matkaavat omakustanteisesti Nepaliin tutustumaan, mitä kerätyillä varoilla tehdään mm. Taksvärkin hankkeessa oppilaskuntien parissa. Tämän jälkeen vapaaehtoiset vaeltavat Himalajan vuoristossa 5420 metrin korkeuteen.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty yli miljoona euroa kehitysyhteistyöhön. Lisätietoja www.kapua.fi.

Taksvärkki ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.