Tiedotteet

Kansainvälinen innovaatiotapahtuma etsii ratkaisuja lasten hyväksi Helsingissä

UNICEFin ja Suomen ulkoministeriön järjestämä Start up to scale up: Global Innovations for Children and Youth Summit käynnistyy ensi maanantaina.
Kansainvälinen innovaatiotapahtuma kokoaa Helsinkiin kahden päivän ajaksi joukon maailman huippuosaajia kehittämään ratkaisuja maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Tapahtumassa pureudutaan kehityksen ajankohtaisiin haasteisiin. Vaikka lapsilla on oikeus terveyteen, turvaan ja koulutukseen, miljoonien lasten oikeudet eivät toteudu. Samaan aikaan kehitysyhteistyö on muutoksessa: uudenlaista ajattelua ja yhteistyötä tarvitaan. Miten edistämme ruohonjuuritasolta nousevia innovaatioita? Millaisia kumppanuuksia ja rahoitusmalleja tarvitaan, jotta hyvät ratkaisut saadaan palvelemaan maailman lapsia suuressa mittakaavassa?

Tapahtuma kokoaa Finlandia-taloon 500 osaajaa, jotka edustavat yritysmaailmaa, rahoittajia, yliopistoja, hallituksia ja järjestöjä. Teemoina ovat esimerkiksi tulevaisuuden työ, pakolaisuus, tiedon saatavuus, oppiminen, kriisit, uusiutuva energia ja pelillisyys.

Tapahtumassa puhuvat muun muassa Caspar Aarlit Jensen Lego Foundationilta, Magnus Magnusson Gates Foundationilta, Pal Brekke Norjan avaruuskeskuksesta, Peter Vesterbacka Rovio Entertainmentilta, transmedia-alan vaikuttaja ja NA3M-yrityksen perustaja, hänen korkeutensa prinssi Fahad Al Saud, Kate Courteau Y Combinator -rahoitusyhtiöstä, Kamran Elahian Global Catalysts Partners -pääomasijoitusyhtiöstä, Rui Ma 500 Startups -rahoitusyhtiöstä, UNICEFin varapääjohtaja Yoka Brandt sekä UNICEFin Innovaatioyksikön vetäjä Christopher Fabian.

"Helsinki on kansainväliselle innovaatiotapahtumalle luonteva paikka. Suomi on toistuvasti listattu yhdeksi maailman innovatiivisimmista kansantalouksista. Pyrimme myös hyödyntämään innovaatioita entistä enemmän kehityksen vauhdittajana, osana Suomen kehitysyhteistyötä. Tässä kumppanuudet ovat avainasemassa", sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, joka myös puhuu tapahtumassa.

"Tällä tapahtumalla haluamme haastaa eri alojen avainhenkilöt näkemään uudenlaisissa kumppanuuksissa piilevät mahdollisuudet. Innovatiivisen yhteistyön avulla voimme vauhdittaa kehitystä maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi", sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Suomen ulkoministeriö ja Suomen UNICEF tekevät yhteistyötä kumppanuuksien ja kehitysyhteistyön kehittämisessä. Esimerkiksi Suomen rahoittamassa ja Suomen UNICEFin vetämässä UniWASH-hankkeessa Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto työskentelevät yhdessä Makereren yliopiston, Biolanin ja ugandalaisten pk-yritysten kanssa. Hankkeessa rakennetaan veteen ja sanitaatioon liittyviä innovatiivisia ratkaisuja ugandalaisille koululaisille.

Start up to scale up -tapahtuman osallistujat pääsevät myös käytännössä tutustumaan tärkeään suomalaiseen innovaatioon: Finlandia-talolla tarjoillaan lounaana suomalainen kouluateria.

Innovaatiotapahtuman järjestävät Suomen ulkoministeriö ja UNICEF yhteistyössä teknologia- ja start up -tapahtuma Slushin kanssa.

Kampanjat Suomen UNICEF

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.