Tiedotteet

Kansainvälinen globaalikasvatuksen palkinto nostaa suomalaisen globaalikasvatusosaamisen vahvasti näkyviin Euroopassa

Rauhankasvatusinstituutin hanke The Phenomenal Agenda – Global Learning for Sense of Belonging sai eurooppalaisen globaalikasvatuspalkinnon.

Rauhankasvatusinstituutti oli yksi seitsemästä GENE Global Education Award 2020/2021 -palkinnon voittajista. Palkinnon sai hanke The Phenomenal Agenda – Global Learning for Sense of Belonging

Palkinnon tarkoituksena on muun muassa nostaa näkyville malliesimerkkejä hyvistä käytänteistä ja laadukkaista globaalikasvatusaloitteista Euroopassa sekä parantaa rajoja ylittävien toiminta- ja menettelytapojen oppimista.

Opetushallitus ja ulkoministeriö nimesivät Rauhankasvatusinsituutin palkinnon viralliseksi saajaehdokkaaksi Suomessa. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli yhteensä 47 kappaletta 18 eri maasta.

Global Education Network Europe (GENE) on eurooppalainen verkosto, joka koostuu ministeriöistä ja organisaatioista, joilla on kansallinen vastuu päätöksenteosta, rahoituksesta ja tuesta globaalikasvatuksen saralla.

Mari-Anne Okkolin Rauhankasvatusinstituutista piti puheen etänä toteutetussa palkinnonjakotilaisuudessa 19.5.2021, jossa hän kiitti yhteistyökumppaneita, Opetushallitusta ja ulkoministeriötä sekä hankkeen työntekijöitä:

”Huolimatta valitsemastamme käsitteistöstä ja käyttämästämme sanastosta, tärkeintä kuitenkin on, mitä teemme ja pyrimme saavuttamaan. Uskon, että meille kasvattajille, olitpa sitten rauhankasvattaja, ihmisoikeus-, kehitys- tai globaalikasvattaja – voit itse valita itsellesi sopivan määritelmän – on yhteistä halu rakentaa ymmärrettävissä olevaa ja sosiaalisesti oikeudenmukaista maailmaa.”

Rauhankasvatusinstituutti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.