Tiedotteet

Joka kolmas nainen joutuu väkivallan uhriksi

Koska kaikille maailman naisille naistenpäivän merkitys ei toteudu, Suomen UN Women haastaa ruusujen ostamisen sijaan lahjoittamaan ruusurahat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.
Näyttelijä Tommi Korpela on kasvona Suomen UN Womenin naistenpäivän televisiokampanjassa. Korpela pyytää suomalaisten tukea naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi maailmassa. Hän on myös itse UN Womenin säännöllinen tukija.

Suomen UN Women muistuttaa, että naistenpäivänä 8.3. ei ole vielä syytä juhlaan.

"Joka kolmas nainen maailmassa on yhä väkivallan uhri. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot, perheväkivalta, happoväkivalta ja seksuaalinen väkivalta ovat vain muutamia yleisiä naisiin kohdistuvan väkivallan muotoja", muistuttaa Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen.

Kymmenillä valtioilla on yhä lakeja, jotka sallivat naisten syrjinnän, raiskauksen avioliitossa tai naisiin kohdistuvan väkivallan. Näiden lakien poistamisesta sovittiin jo 20 vuotta sitten pidetyssä Pekingin naiskonferenssissa.

YK on nimittänyt naistenpäivän alun perin naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women tekee työtä, että nämä oikeudet voisivat toteutua joka päivä kaikkialla maailmassa.

"Valtioiden on kiireesti tiukennettava lakeja naisten ja tyttöjen suojelemiseksi. Ympäri maailmaa tarvitaan palvelujen parantamista väkivallan uhreille ja pysyvän asennemuutoksen aikaansaamista perheissä, yhteisöissä ja koko yhteiskunnassa", Multanen toivoo.

Koska kaikille maailman naisille naistenpäivän merkitys ei toteudu, Suomen UN Women haastaa tänä naistenpäivänä 8.3. ruusujen ostamisen sijaan lahjoittamaan ruusurahat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Lahjoituksen voi tehdä osoitteessa: unwomen.fi/ruusurahat. Voit lahjoittaa myös helposti 10 euroa tekstiviestillä: Lähetä viesti UNW numeroon 16499.

Kampanjat UN Women Suomi

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.