Tiedotteet

Jo 400 kuntavaaliehdokasta on sitoutunut edistämään ilmastokestävää kasvisruokaa

Yli 400 kunnallisvaaliehdokasta on sitoutunut edistämään ilmastokestävän kasvisruoan saatavuutta kuntien ruokapalveluissa.
Yli 400 kunnallisvaaliehdokasta on sitoutunut edistämään ilmastokestävän kasvisruoan saatavuutta kuntien ruokapalveluissa. Valtakunnallisen Vegelupaus-kampanjan ensisijaisena tavoitteena on, että ilmastokestävää kasvisruokaa on tarjolla yhtenä pääruokavaihtoehtona kaikissa kunnan järjestämissä ruokailuissa. Kampanjan mukaan kasvisruokaa on oltava tarjolla ekologisuutensa ja ilmastoystävällisyytensä vuoksi. Sen raaka-aineissa tulee suosia satokausia ja lähituotantoa. Tärkeää on myös ruoan terveellisyys, ravitsevuus ja maittavuus.

Suurin osa Vegelupauksen tehneistä ehdokkaista on Helsingistä ja muista suurista kaupungeista, mutta sitoutuneita on ympäri Suomea.

"Vaalikojuilla kuntavaaliehdokkaiden vastaanotto on ollut pääsääntöisesti myönteistä. Vaikka jokainen ehdokas ei sitoudukaan edistämään ilmastokestävää kasvisruokaa, hyviä keskusteluita on käyty riippumatta iästä, sukupuolesta tai puolueesta", iloitsee Vegelupaus-kampanjan aktiivi Pirjo Apell Maan ystävistä.

Pariisin kansainvälisen ilmastosopimuksen mukaan kasvihuonekaasupäästöjä tulee vähentää välittömästi, jotta ilmaston lämpenemistä saadaan rajoitettua. Vapaaehtoisvoimin toteutettava kampanja kumpusi halusta pienentää ruoan ilmastopäästöjä. Kuntapolitiikassa käytettävien keinojen avulla voidaan vaikuttaa ruokailutottumuksiin ja -kulttuuriin liittyviin asenteisiin.

"Tämän muutoksen tukeminen on jokaisen päättäjän vastuulla, jotta kansalliset ja kansainväliset päästövähennystavoitteet saavutetaan. Vastuuta kestävien valintojen tekemisestä ei voi jättää pelkästään yksittäisille kuluttajille", perustelee ilmastojärjestö 350 Suomen puheenjohtaja Iina Heikkilä kampanjan tarpeellisuutta.

Ilmastokestävän kasvisruoan edistämiseen kuntien ruokapalveluissa sitoutuneet ehdokkaat löydät kampanjan nettisivuilta www.vegelupaus.fi/sitoutuneet-ehdokkaat/.

Kampanjat Maan ystävät

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.