Tiedotteet

Jaakko Saariluomasta Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs

"Olen äärettömän iloinen, että saan olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta lapsille ympäri maailmaa", Jaakko Saariluoma sanoo.
"On suuri kunnia tulla nimitetyksi Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettilääksi. Maailmassa on järkyttävä määrä lapsia, jotka elävät sotien, luonnonkatastrofien, nälän ja tappavien tautien keskellä, ja valitettavan usein ilman heistä huolehtivaa aikuista. Lapsia, jotka muuttuvat työvoimaksi tai kauppatavaraksi. Lapsia, joilta riistetään lapsuus. Olen äärettömän iloinen, että saan olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta lapsille ympäri maailmaa", Jaakko Saariluoma sanoo.

Näyttelijä Jaakko Saariluoma liittyy tänään arvokkaaseen joukkoon, kun hänestä tulee Suomen UNICEFin 14. hyvän tahdon lähettiläs.

Saariluoma jos kuka on nimityksensä ansainnut. Hän on jo kuuden vuoden ajan menestyksekkäästi luotsannut UNICEFin varainhankintaohjelmia MTV3:lla. Vuonna 2009 nähtiin ensimmäinen UNICEF Saariluoma All Night Show, viimeiset kolme vuotta Saariluoma on juontanut Putous-UNICEF –erikoisjaksoja.

"On upeaa saada Jaska tekemään kanssamme työtä, jonka tiedämme olevan hänelle merkityksellistä", iloitsee Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

"Jaska tukee työtämme ammattitaidolla ja täydellä sydämellä. Hän on monilahjakkuus ja jo tunnettu UNICEF-työstään. Tämä kaikki tekee hänestä loistavan hyvän tahdon lähettilään, Ketola sanoo.

Hyvän tahdon lähettiläät antavat äänen lapsille

Suomen UNICEFilla on ollut hyvän tahdon lähettiläitä vuodesta 1986. Tuolloin nimitetyt ensimmäiset lähettiläät Eija Ahvo ja Susanna Haavisto tekevät edelleen aktiivisesti töitä lasten hyväksi.

Hyvän tahdon lähettiläitä on nimitetty harvaan, edelliset nimitykset ovat Iina Kuustonen vuonna 2012 ja Axl Smith vuonna 2006.

"Ylpeänä luovutan juniori-lähettiläspaikkani Jaskalle. Hän on tehnyt työtä maailman lasten hyväksi suurella sydämellä jo vuosia ja saanut upeita tuloksia aikaan. Toivotan Jaskan lämpimästi tervetulleeksi lähettiläiden joukkoon. Aion aloittaa henkilökohtaisen valmentamisen Jaskan kanssa heti. Ensin leikkaamme hänen hiuksensa", nauraa Iina Kuustonen.

Hyvän tahdon lähettiläät antavat äänen niille miljoonille lapsille, joiden oikeudet eivät vielä toteudu. He myös saavuttavat yleisöjä, joita lasten asia ei muuten tavoittaisi, ja innostavat omalla esimerkillään mukaan tähän työhön.

Suomen UNICEFilla 14 lähettilästä

"Kaikki lähettiläämme ovat innostavia lasten puolestapuhujia ja aidosti asialle omistautuneita. Olen todella ylpeä koko joukosta, joka tekee hienoa työtä vuosien kokemuksella suoraan sydämestä", Ketola kertoo.

Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläät ovat: Jaakko Saariluoma, Iina Kuustonen, Axl Smith, Jyrki Linnankivi, Eppu Nuotio, Micke Rejström, Juha Laukkanen, Eija Vilpas, Jorma Uotinen, Iiro Rantala, Anna Hanski, Katri Helena Kalaoja, Susanna Haavisto sekä Eija Ahvo.

Heidän kansainvälisiä kollegojaan ovat muun muassa hyvän tahdon lähettiläät Mia Farrow, Katy Perry, Sir Roger Moore ja Leo Messi.

Lisätietoja: Kirsi Haru, tiedotuspäällikkö, Suomen UNICEF, kirsi.haru@unicef.fi, puh. 040 7666926

Kampanjat Suomen UNICEF

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.