Tiedotteet

Interpedian globaalikasvatushanke tuottaa oppimateriaalia varhaiskasvatukseen

Interpedia tuottaa päiväkoti-ikäisille suunnatun lautapelin sekä esikoululaisille suunnatun tehtäväradan, joiden avulla käsitellään lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita ikätasolle sopivalla tavalla.
Lapsia ryhmäkuvassa.

Interpedialle myönnettiin ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea suomalaisen varhaiskasvatuksen piirissä toteutettavaan globaalikasvatushankkeeseen.

Hankkeemme Varhaiskasvatuksesta maailmankansalaiseksi: Agenda 2030 ja lapsen oikeudet tutuksi päiväkodissa ja esikoulussa keskittyy kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavien tietojen ja taitojen kehittämiseen esikouluissa ja päiväkodeissa eri puolilla Suomea vuosina 2021–2022.

Tuotamme päiväkoti-ikäisille suunnatun lautapelin sekä esikoululaisille suunnatun tehtäväradan, joiden avulla käsitellään lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita ikätasolle sopivalla tavalla. Lasten kanssa pohditaan tärkeitä teemoja, kuten yhdenvertaisuutta, vastuullista kuluttamista sekä jokaisen lapsen oikeutta koulutukseen.

Tavoitteena on lisätä lasten ymmärrystä globaalista maailmasta, lapsen oikeuksista ja kestävän kehityksen tavoitteista jo varhaiskasvatusiässä.

Lapset oppivat, että he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa kestävän kehityksen toteutumiseen lähiympäristössään, mikä vahvistaa heidän toimijuuttaan ja aktiivisuuttaan ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen edistäjinä.

Lisäksi järjestämme varhaiskasvatuksen opiskelijoille ja opettajille koulutuksia globaalikasvatuksen mahdollisuuksista, kehityskysymyksistä ja eettisestä kehitysviestinnästä. Koulutuksen myötä nykyisten ja tulevien varhaiskasvatuksen opettajien kestävän kehityksen ja globaalikasvatuksen osaaminen ja motivaatio käsitellä teemoja työssään lasten kanssa vahvistuu.

Toteutamme hanketta yhteistyössä Riverian ammattioppilaitoksen kanssa.

Interpedia on tehnyt globaalikasvatustyötä jo vuosien ajan ja viimeisimpiä ulkoministeriön rahoittamia globaalikasvatushankkeitamme olivat Lapsen arki kehitysmaassa (2014) sekä Mitä opin tänään? Oppimisen merkitys kehityksessä (2015–16).

Aiempien hankkeidemme materiaalit ovat maksutta ladattavissa globaalikasvatuksen materiaalipankistamme.

Interpedia

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.