Tiedotteet

Ihmisoikeusliitto vetoaa rasismista vapaiden kuntavaalien puolesta – vetoomus toimitetaan puolueille

Yli 3500 allekirjoituksen vetoomus toimitetaan tänään eduskuntapuolueille.
Ihmisoikeusliitto toimittaa vetoomuksen rasismista vapaiden kuntavaalien puolesta kaikille eduskuntapuolueille tänään keskiviikkona. Yhteensä 3 664 ihmisen allekirjoittamassa vetoomuksessa vaaditaan, että kuntavaalit käytäisiin ilman rasistisia kirjoituksia, ilmaisuja tai muuta rasistista toimintaa.

"Poliitikoilla on erityinen vastuu toiminnastaan. On positiivista, että useat puolueet ovat viime aikoina torjuneet rasistisia ulostuloja tehneitä ehdokkaita ja siten vahvistaneet rasisminvastaisia sitoumuksiaan", sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisen peruskirjan. Eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet siihen, etteivät ne julkaise tai levitä ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä lietsovia näkemyksiä. Lisäksi ne ovat luvanneet puuttua kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen.

Ihmisoikeusliitto on vaikuttanut jo pitkään puolueiden suuntaan, jotta nämä torjuisivat vahvemmin rasismia ja omalta osaltaan edistäisivät yhdenvertaisuutta. Järjestö sitoutti puolueita peruskirjaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2003. Tulevat kuntavaalit on tilaisuus osoittaa, miten puolueet toteuttavat rasisminvastaisia sitoumuksiaan käytännössä.

"Nyt haluamme välittää laajan viestin myös äänestäjiltä. Monet ihmiset ovat järkyttyneitä politiikassa mukana olevien tai siihen pyrkivien rasistisesta kielenkäytöstä. Tällaiselle halutaan nyt stoppi", sanoo Mattila.

Vetoomusteksti löytyy osoitteesta: ihmisoikeusliitto.fi/kuntavaalivetoomus

Kampanjat Ihmisoikeusliitto

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.