Tiedotteet

Ihmisoikeusliitto aloittaa valtakunnallisen nuorisotyöntekijöiden ihmisoikeuskoulutuksen

Ihmisoikeusliitto aloittaa nuorisotyöntekijöiden ihmisoikeuskoulutuksen 27 Suomen suurimmassa kaupungissa. Tarve ihmisoikeusosaamiselle heräsi lisääntyneen pakolaiskeskustelun myötä.
Ihmisoikeusliitto aloittaa nuorisotyöntekijöiden ihmisoikeuskoulutuksen 27 Suomen suurimmassa kaupungissa. Tarve ihmisoikeusosaamiselle heräsi lisääntyneen pakolaiskeskustelun myötä.

Aloite lähti nuorisotoimenjohtajilta: "Nuorisotyön lähtökohta, ydin ja elinehto ovat ihmisoikeudet. Näemme, että juuri nuorisotyön velvollisuutena on vahvistaa ihmisoikeusnäkökulmaa suomalaisessa keskustelussa", todetaan nuorisotoimenjohtajien kannanotossa viime marraskuulta.

"Tarve ihmisoikeuskoulutukselle nousi erityisesti turvapaikanhakijoiden myötä. Pakolaisuus puhuttaa nuorisokentällä. Yksi nuorisotyön päätehtävistä on kasvattaa nuorten kykyä katsoa maailmaa toisten silmin", toteaa Jouni Kivilahti, Lahden nuorisotoimenjohtaja ja nuorisotyön Kanuuna-verkoston puheenjohtaja.

"Hanke on ainutlaatuinen! Ihmisoikeusliitto tulee kouluttamaan jopa yli 600 nuorisotyöntekijää ihmis- ja perusoikeuksista. Tämä osaaminen tulee heijastumaan työntekijöiden kautta satoihintuhansiin suomalaisnuoriin", kertoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

Ihmisoikeuskoulutukset käynnistyvät jo keväällä 2016 ja jatkuvat vuoden loppuun asti yhteensä 27 kaupungissa.

Ihmisoikeusliitto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Kanuuna-verkoston kanssa. Hanketta tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Kanuuna on 27 Suomen suurimman kaupungin nuorisotyön kehittämisverkosto.

Kampanjat Ihmisoikeusliitto

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.