Tiedotteet

Helsingissä Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus monikulttuurisen päiväkeskuksen vapaaehtoisille

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri on myöntänyt Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen monikulttuurisen päiväkeskuksen Mosaiikin vapaaehtoisille.

Helsingissä toimiva päiväkeskus Mosaiikki on turvallinen kohtaamispaikka, missä ihmisen laillisella statuksella tai taustalla ei ole merkitystä. Päiväkeskuksessa on tarjolla lämmintä syötävää, oikeudellista neuvontaa, palveluohjausta ja tukea. Toiminnan sydämessä ovat päiväkeskuksen vapaaehtoiset. He tarjoavat ruokaa ja keskusteluapua, auttavat tiedonhaussa, opettavat asiakkaille suomea ja englantia, pelaavat seurapelejä ja järjestävät talkootoimintaa.

”Vapaaehtoiset ovat läsnä kanssakulkijoina ja pyrkivät toiminnallaan sisällyttämään jokaisen autettavan yhteiskuntaan, jotta varjokansaa ei syntyisi”, sanoo Helsingin ja Uudenmaan piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Eva Kuhlefelt.

Punaisen Ristin rasisminvastaisella viikolla jaetaan Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia ja nostetaan esille toimijoita, jotka edistävät ihmisten yhdenvertaista kohtelua Suomessa.

Helsingin ja Uudenmaan piirin myöntämä tunnustus luovutetaan Mosaiikin vapaaehtoisille kansainvälisenä rasisminvastaisena päivänä 21.3.

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.