Tiedotteet

Hae opintomatkalle eteläiseen Afrikkaan!

Opintomatkalla saa tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.
Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Hae mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

SASKin seuraava opintomatka suuntautuu marras-joulukuussa 2016 Mosambikiin, eteläiseen Afrikkaan. Mukaan matkalle voi hakea tammikuun loppuun asti.

Opintomatka kestää noin kaksi viikkoa aikavälillä 26.11.–11.12.2016. Ajankohta tarkentuu lentovarausten vahvistuessa. Mukana matkustaa suomalainen tulkki-matkanjohtaja.

Kuka voi hakea?

Matkalle valitaan 15 ammattiliittojen jäsentä eri aloilta ja eri puolilta Suomea, niin nuoria kuin varttuneitakin naisia ja miehiä. Valintoja tehdessä otetaan huomioon etenkin hakijan ammattiyhdistystausta ja aktiivisuus SASKin lähettiläänä tai omassa liitossa. Myös kielitaidosta on apua, vaikkakaan se ei ole ehdoton edellytys.

Mitä matkalla tehdään?

Matkan tarkoitus on tutustua mahdollisimman monipuolisesti mosambikilaisten arkeen, työelämään ja ammattiliittojen toimintamahdollisuuksiin sekä suomalaisten tukemaan hanketoimintaan Mosambikissa. Matkaohjelmaan kuuluu tapaamisia paikallisten ammattijärjestöjen kanssa, työpaikkavierailuja sekä käyntejä esimerkiksi terveyskeskuksissa ja kouluissa. Juhlahetkille ja vapaamuotoiselle turismille varataan myös paikkansa.

Ohjelman valmistelusta ja käytännön toteutuksesta vastaa Mosambikin pääkaupungissa Maputossa sijaitseva SASKin aluetoimisto yhdessä paikallisten kumppanien kanssa. Mosambik on yksi SASKin pääkohdemaista. Viimeksi sinne järjestettiin opintomatka kolme vuotta sitten.

SASK on järjestänyt talkoo- ja opintomatkoja joka vuosi 1990-luvun alusta lähtien. Tähän asti matkakohteina ovat olleet Filippiinit, Mosambik, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Tansania, Namibia, Ghana, Uruguay, Brasilian Amazonas, Nepal ja Kolumbia.

Osallistujat kustantavat matkansa itse, mutta kuluihin voi hakea avustusta omalta liitolta tai eri säätiöiltä. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse tiistaina 9. helmikuuta kello 16 mennessä.

Lue lisää opintomatkasta ja aiempien matkalaisten kokemuksista!

Hae matkalle tällä lomakkeella

Kampanjat SASK ry

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.