Arjen idolit puolustavat katulapsien oikeuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Arjen idolit puolustavat katulapsien oikeuksia

Perinteisessä Taksvärkki ry:n kampanjassa tuetaan tänä lukuvuonna katulapsia ja -nuoria Sambiassa ja Keniassa.

Perinteisessä Taksvärkki ry:n kampanjassa tuetaan tänä lukuvuonna katulapsia ja -nuoria Sambiassa ja Keniassa.

Arjen idolit -kampanjaa ovat mukana tekemässä Taksvärkki ry:n jäsenjärjestöt kuten Suomen Lukiolaisten Liitto SLL ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf ja Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry. Kampanjan suojelija on presidentti Tarja Halonen.

"Arjen idolit -kampanja todistaa sen, että pienillä teoilla on merkitystä. Suomalaisen nuoren osallistuminen kampanjaan mahdollistaa sambialaisen tai kenialaisen nuoren mahdollisuuden kouluttautua ja olla nuoremmilleen esimerkki – olla Arjen idoli", kuvailee Theo Tyrväinen, Taksvärkki ry:n varapuheenjohtaja ja FSS:n edustaja.

Arjen idolit -kampanjan avajaispäivän tapahtuma järjestetään perjantaina 5.9. Helsingissä elokuvateatteri Andorrassa (Eerikinkatu 11) klo 13.

Katulapset joko asuvat kadulla tai viettävät siellä osan ajastaan. Kenian ja Sambian suurissa kaupungeissa on kymmeniä tuhansia katulapsia. Heistä suurin osa on poikia. Kadut ovat näille lapsille vakituinen elinympäristö ja toimeentulon lähde.

Katulapsilta puuttuvat Sambiassa ja Keniassa lähes kaikki suomalaisten nuorten arjen peruselementit. Elämä kadulla altistaa lapset ja nuoret väkivallalle, hyväksikäytölle, päihteille ja hiv-tartunnoille. Lapset ja nuoret luopuisivat katuelämästä, jos heillä olisi siihen tilaisuus.

Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki-keräykseen suomalaiset nuoret tukevat katulasten pääsyä turvalliseen arkeen Sambiassa ja Keniassa. Monivuotisissa hankkeissa katulapset saavat koulutusta, itseluottamusta, vakaamman kasvuympäristön ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Oppilaitokset voivat osallistua kampanjaan omaan lukujärjestykseensä parhaiten sopivana päivänä lukuvuoden aikana.

Arjen idolit kouluissa ja oppilaitoksissa

Syyskuussa Taksvärkki-kampanja näkyy erityisesti Turun seudulla useiden kouluvierailuiden ja valokuvanäyttelyn myötä. Arjen idoleita ja heidän ajatuksiaan esittelevä näyttely kiertää Suomea mm. kirjastoissa ja nuorisotiloissa pysähtyen ensimmäiseksi Turun pääkirjastoon 9.9. alkaen.

Taksvärkin toiminnallisia ja maksuttomia kouluvierailuita tullaan lukuvuoden aikana tekemään tilauksesta satoja ympäri maata niin suomen‐ kuin ruotsinkielisissäkin kouluissa ja oppilaitoksissa. Myös Arjen idolit -sivusto tarjoaa koulujen käyttöön tietoa ja materiaaleja kuten nuorten omia tarinoita, lyhytdokumentin Katulapsesta roolimalliksi, videoklippejä ja oppituntitehtäviä.

Lisää uusi kommentti